Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop jede na Dakaru už na sedmém místě

Prokop jede na Dakaru už na sedmém místě

Dnes na programu etapa pravdy

Po volném dni pokračovala Rallye Dakar šestou etapou. Odehrála se tradičně v poušti a účastníkům se do cesty postavila i obávaná duna Tanaka.

Lídr týmu MP-Sports Martin Prokop si se všemi nástrahami zdárně poradil a v průběžné klasifikaci již postoupil na sedmou příčku. „Dnes se startovalo do nejměkčích dun a my je překonali v pohodě, na rozdíl od mnoha jiných aut, která tam zapadla. Ani další část nebyla jednoduchá kvůli větru, prachu a těžké navigaci. Jednou jsme třeba pomohli najít bod Carlosu Sainzovi, podruhé zase navedl správným směrem on nás. Celkově bych řekl, že jsme to zvládnuli super. Jen mi nebylo dobře a potýkal jsem se s křečemi v břiše, takže na největších dírách jsme museli jet opatrně,“ uvedl Prokop. 

Po dojezdu etapy začíná mechanikům dlouhá šichta

Druhý Ford Raptor, pilotovaný Tomášem Ouředníčkem, takové štěstí neměl. „Bohužel se začaly objevovat zapadlé vozy, což ovlivnilo jak ideální jízdní stopu, tak i mou koncentraci, takže jsem kupil jednu menší chybu za druhou. Těsně před koncem měřeného úseku nás společně s dalšími závodníky organizátor stáhnul kvůli havárii jiné posádky, kterou se stal zbytek trati neprůjezdný,“ svěřil se jeho šofér.

Dnes je na programu okruh kolem města San Juan de Marcona. Měří 387 kilometrů, z toho plných 323 kilometrů je měřených.

Výsledky kategorie automobilů po šesti etapách:

1. Al-Attiyah – Baumel (QUA/F, Toyota Hilux), 2. Loeb – Elena (F/MC, Peugeot 3008 DKR) +37:43, 3. Peterhansel – Castera (F/F, Mini John Cooper Works Buggy) +41:14, 4. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Buggy) +45:24, 5. Despres – Cottret (F/F, Mini John Cooper Works Buggy) +1:19:49…7. Prokop – Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +2:31:02, 21. Ouředníček – Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +9:21:17.

Komentáře ke článku