Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop se zaťatými zuby na Dakaru pořád sedmý

Prokop se zaťatými zuby na Dakaru pořád sedmý

Ouředníček šplhá pořadím vzhůru

Navzdory bolestivému zranění ruky, utrpěnému při pondělní nehodě, udržel Martin Prokop sedmé místo v průběžné klasifikaci Rallye Dakar. V již tradičně pouštní úterní etapě se dařilo také druhému jezdci týmu MP-Sports Tomáši Ouředníčkovi. Ten se již propracoval do dvacítky nejlepších v kategorii automobilů.

Asi mi ještě trochu zabíraly silné prášky z večera,do toho brufeny a pořádná dávka adrenalinu,“ líčil svoji kalvárii na 360 kilometrů dlouhé speciálce Prokop. „Jel jsem na jistotu, opatrnou stopu a předem jsem si plánoval a připravoval se na každé zatočení volantem, abych levému zápěstí co nejvíce ulevil. Naštěstí jsem nemusel řešit žádné krizové situace, při kterých bych ho musel zapojit naplno a silně trhnout volantem.

Martina Prokopa levé zápěstí hodně bolí

I Ouředníček neskrýval spokojenost, i když to možná mohlo dopadnout ještě lépe: „Opět se objevila bílá mlha, která byla dost nepříjemná, protože jsme jeli asi čtvrt hodiny úplně naslepo. Po krátké neutralizaci nás čekalo dalších asi 160 kilometrů vysokých, obrovských a strašně technických dun. Zpočátku to vypadalo, že bychom mohli zajet životní etapový výsledek. Pak jsem ale udělal dvakrát drobnou chybu. Zhruba 20 kilometrů před cílem jsme zapadli na vrcholku malé dunky. Vyprošťovali jsme se a ztratili jsme nějaký čas.

Tomáš Ouředníček se už propracoval do první dvacítky

Dnes čeká účastníky 409 kilometrů dlouhý okruh kolem města Pisco, z čehož 313 kilometrů je měřených.

Výsledky po osmé etapě:

1. Al-Attiyah – Baumel (QUA/F, Toyota Hilux), 2. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Rally) +46:29, 3. Loeb – Elena (F/MC, Peugeot 3008 DKR) +46:45, 4. Peterhansel – Castera (F/F, Mini John Cooper Works Rally) +53:30, 5. Despres – Cottret (F/F, Mini John Cooper Works Rally) +2:15:27,...7. Prokop - Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +2:56:07, 19. Ouředníček – Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +12:15:21.

Komentáře ke článku