Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nabíječka na kole

Nabíječka na kole

Škoda Auto DigiLab začíná testovat mobilní nabíjecí stanice

Škoda Auto DigiLab v Praze spustila pilotní fázi nového projektu mobilních nabíjecích stanic pro elektromobily.

Mobilní nabíjecí stanice je kompaktní zařízení připojené za elektrokolo. Díky tomu se na základě požadavku klienta dobíječka snadno a rychle dostane na požadované místo. Pracovník dobíječku postaví vedle či za auto, kabel připojí k elektromobilu a zabezpečí jej. Zásuvku nemůže díky speciálním západkám nikdo cizí vytáhnout z nabíjecí jednotky ani z elektromobilu. Ve srovnání s umístěním dobíjecího zdroje například do dodávky nebo na nákladní auto vyžaduje řešení s elektrokolem minimum prostoru a nezabere druhé parkovací místo.

Zařízení má kapacitu 16,8 kWh a 80 % kapacity akumulátoru elektromobilu doplní za čtyři hodiny. Zdroj obsahuje 12 akumulátorových článků GreenPack, každý o kapacitě 1,4 kWh, které je možné po vybití vyjmout a nabíjet samostatně, takže po rychlé výměně lze mobilní stanici ihned znovu použít. Čas potřebný k dobití prázdných článků je opět čtyři hodiny.

Služba se ve spolupráci s energetickou společností PRE spouští v pilotní fázi v Praze. Z počátku bude sloužit firemním vozovým parkům a carsharingovým službám s elektromobily. V budoucnu se počítá i s rozšířením pro soukromé uživatele elektromobilů. Předpokládá se aktivní využívání ve volném čase majitelů elektromobilů, protože mobilní zařízení lze snadno a rychle přistavit kamkoli, například k restauraci nebo sportovišti.

Škoda mobilní nabíjecí stanice

 

Komentáře ke článku