Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Rychlonabíjecí stanice v Mladé Boleslavi

Rychlonabíjecí stanice v Mladé Boleslavi

Škoda Auto investuje dvě miliardy eur do elektromobility

Zástupci města Mladá Boleslav, společnosti Škoda Auto a energetické firmy Ško-Energo otevřeli v Mladé Boleslavi u letiště v blízkosti dálnice D10 z Prahy do Liberce 50 kW rychlonabíjecí stanici pro elektromobily.

Zařízení zajišťuje nabíjení jak střídavým, tak stejnosměrným proudem. Díky vysokému nabíjecímu výkonu 50 kilowattů lze akumulátory elektromobilu dobít za 15 až 20 minut na zhruba 80 % jejich kapacity. Na rychlonabíječce Combo 2 mohou novou energii nabíjet současně až tři elektromobily s různými systémy dobíjení. Díky blízkosti Leteckého muzea Metoděje Vlacha si řidiči mohou zpříjemnit dobu nabíjení například v tamní kavárně.

V rámci příprav na elekromobilitu a poskytování nových služeb mobility zahájila Škoda Auto největší investiční program ve své historii. Již v příštím roce uvede na trh první modely s elektrickým pohonem. Nejprve se představí elektrická verze modelu Citigo. Následovat bude Superb s plug-in hybridním pohonem. Prvním nově vyvinutým modelem s čistě elektrickým pohonem bude v roce 2020 sériová verze studie Vision E, navržená s využitím nové speciální modulární platformy MEB.

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky, zdůraznil: „Budoucnost značky Škoda je elektrická a výkonná dobíjecí infrastruktura je pro úspěch elektromobility nezbytná. Proto se v Mladé Boleslavi zapojujeme a přispíváme k tomu, aby se domovské město značky Škoda rozvinulo ve Smart City pro éru elektromobility.“

Škoda Auto v příštích pěti letech investuje dvě miliardy eur do elektromobility a do nových služeb, souvisejících s mobilitou. Zároveň také podporuje výstavbu celostátní dobíjecí infrastruktury. Mladá Boleslav má být v budoucnu jako Smart City průkopníkem infrastruktury v oblasti elektromobility. Dobíjecí infrastruktura se buduje i jinde ve městě a také v areálu závodu  Škoda Auto. Do konce října budou v Mladé Boleslavi uvedeny do provozu další čtyři nabíjecí stanice na střídavý proud o výkonu 11 kW a dalších deset se nachází v areálu automobilky.

Škoda Energo rychlodobíjení

Komentáře ke článku