Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Štajf přesedlal na Volkswagen Polo GTI R5

Štajf přesedlal na Volkswagen Polo GTI R5

Premiéru absolvoval na Pražském Rallysprintu

Tým Racing 21 jako první v České republice nasadí do automobilových soutěží nový vůz Volkswagen Polo GTI ve specifikaci R5. Ouverturu si speciál odbyl na víkendovém Pražském Rallysprintu, při němž se vedle Vojtěcha Štajfa posadil miliardář a filantrop Karel Janeček.

Nešlo však ještě o auto pro nadcházející sezonu, nýbrž o zápůjčku z rakouské stáje Raimunda Baumschlagera. „Mám radost za všechny fanoušky rally, že jsme si předčasně nadělili takový dárek k Vánocům v podobě startu s tímhle unikátem. Je logické, že cítím určité odlišnosti od svého dosavadního automobilu R5, ale snažím se na ně rychle přivyknout,“ konstatoval Štajf. 

 V roce 2019 plánuje Racing 21, už s vlastním Golfem R5, absolvování kompletního programu Mezinárodního mistrovství ČR, o dalších podnicích v zahraničí se uvažuje. Štajfovou kopilotkou bude Veronika Havelková.

Naším velkým přáním je stihnout úvodní díl tuzemského šampionátu roku 2019, ale uvidíme, jestli se to nakonec povede. Všichni asi také sledovali letošní situaci ohledně týmového navigátora, kterou nebylo jednoduché řešit. Ale věci, které se nedají ovlivnit, se prostě dějí a já to tak beru. Chci nyní moc poděkovat Marcele Ehlové za společné úspěchy a popřát ji především pevné zdraví. My jsme nakonec situaci vyřešili po posledním dějství MERC v Kataru. Veronika Havelková ukázala notnou dávku odvahy a svoji premiéru v katarské poušti zvládla skutečně skvěle. Měla velkou zásluhu na našem vítězství, a to nás přesvědčilo, abychom jí nabídli tuto pozici na celou příští sezonu,“ vysvětlil personální změnu Štajf.

 

Komentáře ke článku