Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Štajf se dostal v Pražském Rallysprintu na bednu

Štajf se dostal v Pražském Rallysprintu na bednu

Pecha zbavil šancí zapadlý jízdní výkaz

Oba Volkswageny GTI R5 dokončily 25. ročník Pražského Rallysprintu se ctí. Posádka Vojtěch Štajf – Radim Kotlář obsadila třetí příčku. Václav Pech s Petrem Uhlem dojeli šestí, ovšem jen kvůli šedesátisekundovému trestu. Jinak by zvítězili.

Štajf začal opatrněji a po úvodních rychlostních zkouškách Karlík a Cementárna figuroval na sedmém místě. Při jejich opakovaném průjezdu už více zatlačil na plynový pedál a na Strahov, kde soutěž vrcholila, dorazil jako třetí. Tuto pozici udržel až do cíle. 

Václav Pech byl nejrychlejší, přesto nevyhrál

Pech přišel paradoxně o veškeré šance na triumf hned na začátku, kdy vinou pozdě předloženého jízdního výkazu inkasoval minutovou penalizaci. Vzhledem k tomu, že šlo skutečně o sprinterský souboj, nepomohly mu ani následné čtyři vyhrané rychlostní zkoušky.

Já jsem moc spokojený, protože jsem zde vyrovnal své dva nejlepší výsledky z minulosti. S Radimem, který není profesionálním navigátorem, jsme měli za úkol nejprve poznat, jak dobrá bude naše souhra, a pak teprve zrychlit. Toho jsme se důsledně drželi a našli jsme spolu i dobrý rytmus v diktování. V závěrečném boji se před nás sice o sedm desetin sekundy dostal Grzegorz Grzyb, ale my naopak porazili o šest desetinek loňského vítěze Martina Kočiho. Samozřejmě mě mrzí, co se stalo Vaškovi s Petrem, zapadlý jízdní výkaz pod sedadlem na startu je opravdu kuriozita,“ uvedl Štajf.

Komentáře ke článku