Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

MP-Sports je už v místě startu Rallye Dakar

MP-Sports je už v místě startu Rallye Dakar

Dnes je na programu test, v pondělí úvodní etapa

Po komplikované a více než 24hodinové cestě dorazila výprava dvaadvaceti členů týmu MP-Sports do Limy, centra 41. ročníku Rallye Dakar. Cestu jim totiž o osm hodin prodloužilo neplánované zdržení na letišti v Madridu.

Po vyzvednutí všech deseti kusů závodní a doprovodné techniky v přístavu Callao se kolona přesunula na místo pátečního testu, kde čekala mechaniky noční směna a příprava soutěžních speciálů Ford Raptor RS Cross Country dvojic Martin Prokop - Jan Tománek a Tomáš Ouředníček - David Křípal.

Věřím, že jsme si čekáním na přistavení nového letadla vybrali letošní dakarskou porci smůly. Bylo by skvělé vyřešit to pro letošek takto,“ konstatoval Martin Prokop. „Jen škoda toho promarněného půl dne, protože nyní musejí kolegové oželet spánek, aby nachystali auta.

Mechaniky čekala noční směna, aby stihli připravit auta

Pilot druhého Raptora Tomáš Ouředníček uvedl: „Jsem nesmírně rád, že jsme všichni v pořádku na místě a zítra se můžeme pustit do testování. Toto bylo moje nejdelší putování na Dakar, jaké jsem kdy zažil.

Do akce se chystá také asistenční truck T4 s posádkou Filip Škrobánek, Petr Lesák a Radim Baculík.

Rallye Dakar se letos odehraje od 6. do 17. ledna výhradně na peruánském území. Skládá se z deseti etap a celkově měří přes pět tisíc kilometrů.

Soutěž začne v neděli 6. ledna slavnostním ceremoniálem. V pondělí je na programu úvodní etapa z Limy do Pisca, dlouhá 331 kilometrů. Z nich bude 84 měřených.

Komentáře ke článku