Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektrické volkswageny se budou vyrábět i v Americe

Elektrické volkswageny se budou vyrábět i v Americe

Elektrická ofenzíva pokračuje

Volkswagen je ve vývoji elektromobilů opravdu daleko. Sice zatím nenabízí žádný samostatný model, ale o to více se připravuje na celou modelovou řadu. Důležitý však nebude jen evropský a asijský trh, ale i ten americký. Jeho důležitost zdůraznil i předseda představenstva koncernu Herbert Diess. V zájmu lepšího zastoupení na tamním trhu nyní oznámil rozšíření výrobního závodu v Severní Americe.

Závod ve městě Chattanooga ve státě Tennessee, kde se vyrábějí například modely Passat a Atlas, bude produkovat novou generaci elektromobilů na platformě MEB. Koncern se do této továrny rozhodl investovat částku 700 milionů eur (v přepočtu téměř 18 miliard korun). Příznivý vliv to bude mít i na místní ekonomiku, vytvoří se tak na tisíc nových pracovních míst a další ještě přibudou u případných dodavatelů v regionu. 

„USA patří mezi nejdůležitější centra výroby v rámci globálního automobilového průmyslu. Rozhodnutí svěřit naši americkou výrobu elektromobilů závodu Chattanooga je zásadní součástí růstové strategie značky Volkswagen v Severní Americe. V nadcházejících letech chceme výrazně zvýšit podíl na trhu – to je úkolem manažerského týmu vedeného Scottem Keoghem. Nově plánovanými investicemi a rozhodnutím o umístění výrobního závodu jsme vytvořili další důležité předpoklady pro ofenzivu značky Volkswagen na trhu v USA,“ říká Diess.

Volkswagen chce v nejbližší budoucnosti uvést na trh dvacet nových elektromobilů. Vše se bude zřejmě točit okolo loni představené rodiny dostupných elektromobilů ID. První se má začít vyrábět ještě letos v německém Cvikově a půjde o kompaktní hatchback po vzoru Volkswagen Golf. Závod v Americe bude vyrábět elektrické SUV ID. Crozz a elektrickou reinkarnaci slavného mikrobusu ID. Buzz. O tyto dva modely se totiž v Americe očekává největší zájem.

Volkswagen plánuje do šesti let vyrábět milion automobilů na elektrický pohon ročně. Další závody pro výrobu elektromobilů vznikají v německém Emdenu, Hannoveru a Drážďanech, ale také v Mladé Boleslavi.

Komentáře ke článku