Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Davosu vozí delegáty elektromobily Audi

V Davosu vozí delegáty elektromobily Audi

Dobíjejí se z interních zdrojů

Také Světové ekonomické fórum, které včera začalo ve švýcarském Davosu, se elektrifikuje. Oficiální dopravce této významné události Audi totiž nasazuje k přepravě delegátů padesátku vozů e-tron.

Zajímavý je způsob dobíjení elektromobilů. Automobilka do horského střediska umístila tři nabíjecí kontejnery o výkonu 700 kW a souhrnné kapacitě 1,14 MWh. Jedná se o výsledek výzkumného programu, zaměřeného na opětovné zužitkování již použitých baterií. Audi tyto zdroje používá při velkých akcích, aby nezatěžovalo místní energetickou síť. Technologii propaguje jako stoprocentně „zelenou“ energii.

Delegáty v Davosu vozí elektromobily Audi e-tron

Audi se tím hlásí k hodnotám Global Battery Alliance, jejímž členem je od roku 2017. Organizace sdružuje veřejné i soukromé subjekty, zabývající se výrobou a distribucí baterií. Snaží se minimalizovat sociální a ekologické dopady jejich likvidace s cílem recyklovat z nich co nejvíce surovin. 

Komentáře ke článku