Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kdyby Alfa Romeo postavila tahač

Kdyby Alfa Romeo postavila tahač

A co teď vůbec dělá milánská automobilka?

O italské automobilce se poslední dobou moc nemluví. Dny, kdy byla středem pozornosti díky novým modelům jako SUV Stelvio nebo sedan Giulia, pomalu upadají v zapomnění a pozornost se začíná obracet k dalším slíbeným modelům. Občas je proto dobré si milánskou automobilku připomenout, byť jen studií tahače.

Alfy romeo totiž stále platí za jedny z nejhezčích automobilů jak minulosti, tak i současnosti. Co kdyby ale automobilka postavila opravdový náklaďák? Samozřejmě, Alfa má zkušenosti už i s tím. Vždyť vzpomeňme na model 430, pětitunový nákladní vůz z konce 40. let. Na otázku, jak by to vypadalo dnes, si odpověděl korejský designér Taekang Lee. 

Lee vycházel z klasického designového jazyka automobilky včetně typické klínovité přední masky. Výsledek je samozřejmě pokrytý červenou barvou, která je značce vlastní. Tato studie přitom ve skutečnosti tak nereálná není. Alfa Romeo se na konci třicátých let nebála pustit se do vozů pro hromadnou přepravu osob. Kromě skutečných tahačů tak vznikly i autobusy a trolejbusy. Co na tento koncept říká automobilka, těžko říct. Bylo by to ale zajímavé, kdyby něco takového jezdilo po našich silnicích.

Alfa Romeo nyní chystá další model v podobě malého crossoveru. Ten nabídne velmi zajímavou věc, bude totiž sdílet stejnou platformu Giorgio a koncepci se Stelviem. To znamená motor vpředu a pohon zadních kol. To je v tomto segmentu nevídaná věc. Konkurent Audi Q3 se představí v příštím roce. Následovat budou i další modely, sedmimístné SUV i vlajkový sedan. 

 

 

Komentáře ke článku