Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-Benz představil koncept ESF 2019

Mercedes-Benz představil koncept ESF 2019

Nové experimentální vozidlo ukazuje podobu bezpečnosti blízké budoucnosti

Mercedes-Benz představil nový koncept nazvaný Experimentální bezpečnostní vozidlo ESF 2019. Veřejnost se s ním bude moci blíž seznámit v září na autosalonu IAA ve Frankfurtu. Studie vychází z nejnovějšího modelu GLE. Nabízí pohled na některé budoucí bezpečnostní technologie, které budou už brzy zavedeny do sériově vyráběných automobilů značky.

Mercedes ESF 2019

Ve Stuttgartu koncept navrhli jako plně autonomní. V režimu samočinného řízení se volant a pedály zatáhnou tak, aby se snížilo riziko zranění při nehodě. Zasouvací volant umožnil nainstalovat airbag řidiče do přístrojové desky stejně, jako na straně spolujezdce.

Vozidlo ESF 2019 se zaměřuje i na bezpečnost dětí. Systém Pre-Safe Child zajistí, že bezpečnostní pás dětské sedačky se preventivně napne a boční nárazové prvky se automaticky aktivují ještě před nárazem.

Mercedes ESF 2019

Pokročilý systém Active Brake Assist je schopen detekovat chodce a cyklisty pohybující se ve stejném směru jízdy jako auto v jejich blízkosti. Pokud zjistí, že riziko pro chodce nebo cyklistu je bezprostřední, obdrží řidič vizuální a zvukové varování. Pokud nereaguje, zahájí se autonomní brzdění. Mercedes také zlepšil svůj bezpečnostní systém, který například brání vozidlu v zasažení cyklisty v jeho mrtvém úhlu a v případě potřeby automobil zastaví samočinným brzděním.

Mercedes ESF 2019

Automobilka experimentální bezpečnostní vozidlo vybavila i řadou funkcí, které mají zajistit, aby se osoby v jeho okolí cítily bezpečně. Například přední mřížka obsahuje displej, který informuje chodce o tom, co chce vozidlo dělat.

Kromě toho Mercedes představil malý robot, který by se po nehodě mohl automaticky uvolnit ze zadní části vozidla a postavit se na krajnici jako výstražný trojúhelník.

Mercedes ESF 2019

Komentáře ke článku