Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cupra slaví roční narozeniny konceptem

Cupra slaví roční narozeniny konceptem

Formentora přiveze i do Ženevy

Jak jsme již anoncovali, odhalila značka Cupra při příležitosti prvního výročí svého trvání podobu koncepčního vozu Formentor.

Automobil je prezentován jako crossover, spojující v sobě vlastnosti sporťáku a SUV. „Jeho nejvýraznější aspekty spočívají v kráse proporcí, síle linií, ušlechtilosti ploch a impozantním barevném konceptu. Jsem přesvědčen o tom, že vyvolává čistou touhu,“ vyjádřil se v poetickém duchu šéfdesignér Alejandro Mesonero-Romanos. Přispívá k tomu i exkluzivní lakování v matném odstínu modrá Petrol. 

Při otevření dveří se rozsvítí uvítací osvětlení. Anatomická sedadla z uhlíkového kompozitu jsou čalouněná kůží. Pozornost na sebe stahují i expresivně pojatá přístrojová deska a černé ozdobné prvky s vysokým leskem. 

Digitální panel přístrojů poskytuje veškeré nezbytné provozní informace a je doplněn navigací s desetipalcovým displejem.

Vozidlo je poháněno hybridním soustrojím o celkovém výkonu 180 kW/245 koní. To je spřaženo s dvouspojkovou převodovkou DSG. V čistě elektrickém režimu ujede auto až 50 kilometrů.

Cupra Formentor bude představena veřejnosti na nadcházejícím ženevském autosalonu. 

 

 

 

Komentáře ke článku