Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Formentor ze všech stran

Formentor ze všech stran

Video odhaluje podobu nové Cupry

Čemu se podobá nová Cupra Formentor? Jaký to bude pocit sedět za volantem prvního exkluzivního modelu značky? Díky atraktivnímu 360° videu lze objevit všechny detaily ze šesti různých úhlů pohledu.

Cupra Formentor je vysokovýkonné, externě nabíjitelné hybridní CUV s vnější délkou 4,45 metru, šířkou 1,84 metru a výškou 1,51 metru. „Formentor je prvním modelem navrženým exkluzivně pro značku Cupra. Je dalším velkým krokem v rozšiřování portfolia značky Cupra, značí novou fázi jejího vývoje a otvírá jí bránu k dalším skupinám zákazníků,“ řekl Antonino Labate, ředitel pro strategii, obchodní rozvoj a provozní činnosti ve společnosti Cupra.

Přední partie vozu je jasně definována hranatými světlomety LED, pod nimiž jsou umístěny doplňkové kruhové světlomety. Celkový dojem završuje robustní nárazník s otvory pro přívod vzduchu, který umocňuje sportovní charakter vozu.

Na zádi je markantní nepřehlédnutelné osvětlení tvořené zadními LED světly coast-to-coast, jež propojují koncové svítilny. Osvětlení patří mezi výjimečné prvky nového modelu, a to nejen v jeho vnější výbavě. Nové funkce byly realizovány také v interiéru, například uvítací osvětlení nebo bezpečnostní světlo. To upozorňuje řidiče na některé nebezpečné situace. Vnější design zadní partie je doplněn integrovaným difuzorem se čtyřmi koncovkami výfukové soustavy, které zvýrazňují sportovní pojetí vozu. 

Řidič má před sebou sportovní volant s integrovanými tlačítky

Součástí sériové výbavy jsou devatenáctipalcová kola z lehké slitiny s detaily v barvě mědi. To samé platí pro brzdy Brembo, jejichž třmeny jsou barevně sladěny rovněž měděnou povrchovou úpravou. „Formentor je na svou velikost neuvěřitelně agilní. Naši technici odvedli hodně práce na nastavení všech elektronických systémů vozidla včetně asistenčních funkcí. Výsledkem je ještě silnější sportovní charakter, který byl pro nás vždy na prvním místě,“ vysvětlil Jordi Gené, závodník značky Cupry, který se podílí na vývoji zkušebními jízdami s prototypy.

V interiéru můžeme obdivovat všechny detaily vysokovýkonného modelu: sériově dodávaná anatomická sportovní sedadla, dvanáctipalcový dotykový displej s navigačním systémem, přístrojovou desku v barvě modrá Petrol s dvojitým prošíváním v odstínu mědi a volant s integrovanými tlačítky včetně toho pro jízdní režim Cupra.

Jedinou věcí, kterou nedokážou kamery zachytit, je srdce modelu Formentor. Model nabízí dva vysokovýkonné motory včetně plug-in hybridní verze s výkonem až 180 kW (245 k). Cupra Formentor tak snoubí elektrifikaci se sportovním duchem a je automobilem s mnoha atraktivními detaily, jimiž zaujme při pohledu z jakéhokoli úhlu.

Komentáře ke článku