Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford naznačil, jak bude vypadat nová Puma

Ford naznačil, jak bude vypadat nová Puma

Sportovně laděný crossover uvidíme v létě a prodej začne počátkem roku 2020

Ford Puma býval malé kupé postavené na bázi Fiesty a vyráběné v letech 1997 až 2002. Nová Puma sice také využívá konstrukční základ z Fiesty včetně globální platformy B (tu používá i druhá generace EcoSportu), nicméně koncepce vozu se podřídila současným trendům.

SUV a crossovery aktuálně tvoří více než pětinu všech prodaných vozů Ford na evropském trhu. V roce 2018 jejich odbyt meziročně vzrostl o více než 19 %. Místo kupé proto přijde malý pětidveřový crossover se zvýšenou světlou výškou a velkým zavazadlovým prostorem o objemu 456 l. Novinka nenahradí SUV EcoSport, ale rozšíří nabídku SUV a crossoverů značky Ford o zcela nový model.

Ford Pumu zatím ukázal jen na první upoutávce. Kompletní odhalení novinky se plánuje na léto a prodej začne na přelomu roku. Oproti EcoSportu bude Puma sportovnější a atraktivnější vůz s prostorným interiérem.

Mezi pohonnými jednotkami nebude chybět ani mild hybridní pohon s přeplňovaným zážehovým tříválcem 1,0 EcoBoost, motorgenerátorem a 48 V elektrickou sítí. Největší výkon hnací soustavy činí 114 kW (155 k).

Nová Puma se budeu vyrábět v rumunské Craiově spolu s evropskou verzí modelu EcoSport.

Ford Puma

 

Komentáře ke článku