Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na tuzemský trh sdílení vozidel vstupuje silný hráč

Na tuzemský trh sdílení vozidel vstupuje silný hráč

Vyzkoušíme, jak služby Anytime Carsharing fungují

Italská společnost Anytime Carsharing oznámila na dnešní tiskové konferenci zahájení svých aktivit v České republice. Zatím pouze v Praze a Brně, kde mohou zákazníci sdílet 100 hybridních vozů Toyota Yaris s automatickou převodovkou a parkovací kamerou. Počet dostupných automobilů by měl do konce roku vystoupit na 500.

Už na začátku dubna byla spuštěna příslušná aplikace pro chytré telefony. Tu si zájemce bezplatně stáhne prostřednictvím služeb Apple Store nebo Google Play. Následně se zaregistruje, k čemuž potřebuje pouze občanský a řidičský průkaz. Zhruba za patnáct minut po zaslání údajů je přihlášen do systému. Tím pádem může vyhledat nejbližší volné vozidlo a zarezervovat si ho na dvacet minut. Na místě ho odemkne a uvede do chodu opět jen s využitím aplikace. 

K otevření vozu stačí jen aplikace v chytrém telefonu

Auta lze sdílet za cenu 1,99 Kč/min v ranním režimu (od 6 do 10 hodin) a 4,99 Kč/min v ostatních časech. V této částce jsou zahrnuty veškeré náklady, tedy ujeté kilometry, benzin, mytí, nonstop asistenční služba, dálniční známka i pojištění. Zdarma je zároveň parkování v modrých a fialových zónách v našem hlavním městě. Úhrada se uskuteční automaticky po ukončení pronájmu z připojené platební karty.

Jak sdělil ředitel Anytime Carsharing ČR Milan Beutl, už nyní vedou v evidenci přes 5000 uživatelů a rádi by v blízké budoucnosti toto číslo alespoň zdvacetinásobili. Cílí především na rodiny s dvěma vozy, z nichž ten druhý je jen zřídka využívaný. Typickým klientem je muž ve věku kolem 30 let, zaměstnaný jako manažer a rád zkoušející moderní technologie.

Redakce webu AUTONOVINY.cz se rozhodla vyzkoušet, jak moc je nabídka Anytime Carsharing přínosná jednak při cestách z okrajových částí Prahy do středu města, jednak při pojížďkách v centru. S výsledky vás samozřejmě seznámíme.

Komentáře ke článku