Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Kvasinách uvedli do provozu projekt dProdukce

V Kvasinách uvedli do provozu projekt dProdukce

Je součástí digitalizace výroby v rámci zavádění Průmyslu 4.0

Výrobní závod společnosti Škoda Auto v Kvasinách je prvním provozem, kde se v rámci digitalizace montáže zavádí inovativní projekt dProdukce. Jeho základním prvkem jsou interaktivní a vizualizační panely. Díky nim má každý pracovník na lince přístup k důležitým dokumentům zpracovaným v přehledné digitální podobě.

Škoda Kvasiny dProdukce

Prostřednictvím interaktivního menu mají zaměstnanci na jednom místě dostupné informace pro správnou orientaci na pracovišti, v pracovních postupech a montážních návodech. Projekt se skládá ze čtyř hlavních oblastí: Vizualizace komplexity, Digitální týmová práce, Digitální systém kvality a Digitální výrobní dokumentace. Zaměstnanec s těmito systémy aktivně pracuje přes interaktivní panel. Dále mu k práci napomáhají panely vizualizační.

Základem systému je dotyková obrazovka se čtečkou zaměstnaneckých karet. Díky tomu má každý zaměstnanec rychlý přístup ke všem potřebným informacím, které už nemusejí být v tištěné podobě. Samozřejmostí je vícejazyčná podpora.

Významným benefitem je náhrada papírových pracovních návodů, které se dosud musely při každé změně znovu vytisknout a umístit na linku. Hlavním přínosem jsou úspora času a omezení rizika chybovosti při práci na montážní lince.

Škoda Kvasiny dProdukce

V systému dProdukce dva dotykové displeje na každém pracovišti nahrazují dosavadní papírové pokyny

Výrobní závod Škoda Auto v Kvasinách je jedním z nejmodernějších. I proto padla první volba právě na tento provoz. Dalším důvodem byla skutečnost, že výrobní linka, na níž vznikají modely Kodiaq a Superb, patří k nejkratším v automobilce. Skládá se z 56 taktů vyžadujících kolem 5000 operací.

Před spuštěním projektu dProdukce bylo nutné na montážní linku umístit 50 dotykových a 100 standardních obrazovek. Přípravy zahrnovaly kromě zaškolení přibližně 800 zaměstnanců linky také instalaci 19 kilometrů elektrického vedení, 200 zásuvek a 2,5 tuny elektronického zařízení.

Celkové investice do zavedení nového projektu byly jen něco přes 30 milionů korun (přes 1,2 milionu eur).

Po vyhodnocení fungování v praxi bude dProdukce zavedena také do dalších výrobních závodů společnosti Škoda Auto.

Škoda Kvasiny dProdukce

Komentáře ke článku