Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Americký Jeep je nejrychlejší na ruském ledu

Americký Jeep je nejrychlejší na ruském ledu

Grand Cherokee Trackhawk jel po zamrzlém Bajkalu rychlostí 280 km/h

Rychle a ještě rychleji - Jeep Grand Cherokee Trackhawk jako jeden z nejvýraznějších symbolů Spojených států vytvořil nový rychlostní rekord pro SUV při jízdě na ledě. Vydal se kvůli tomu do Ruska na na beton zamrzlý povrch jezera Bajkal.

Jeep Trackhawk Bajkal

Inženýři a mechatronici se zaměřili na řídicí jednotku motoru a brzdový systém. Z turbodmychadlem přeplňovaného motoru V8 6,2 l nejsilnějšího sériově vyráběného SUV na světě získali výkon 520 kW (710 k).

Led na povrchu jezera Bajkal klade nejvyšší nároky na elektronickou kontrolu trakce při akceleraci, stejně jako na brzdění po rekordní jízdě. Festival Dny rychlosti na ledě se zde koná od roku 2011. Za osm let bylo na ledě jezera Bajkal vytvořeno více než 20 rychlostních rekordů v různých kategoriích vozidel.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk byl na východě Ruska úspěšný - dosáhl maximální rychlosti podle GPS 280 km/h. Po patřičném rozjezdu zaznamenal na měřeném úseku dlouhém jeden kilometr průměrnou rychlost ze dvou jízd v opačném směru 257 km/h, čímž se mu podařilo vytvořit nový rekord pro sériová SUV. Navíc s brzdovým systémem Brembo prokázal bezkonkurenční přilnavost na ledě a bez problémů zastavil na vytyčeném úseku. Rekord byl ustaven podle pravidel FIA a potvrzen Ruskou automobilovou federací (RAF).

Jeep Trackhawk Bajkal

 

Komentáře ke článku