Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat triumfoval na Czech News Energies Rallye

Seat triumfoval na Czech News Energies Rallye

Vítěznou posádku nestál kilometr ani korunu

Vítězem osmého ročníku Czech News Energies Rallye v klasifikaci České Trophy v ECO Rally se stala posádka Michal Žďárský - Kristýna Žďárská s vozem Seat Leon ST FR 1.5 TGI Evo 130 k na stlačený zemní plyn (CNG). V soutěži, která se jela současně s Rallye Český Krumlov a byla součástí oficiálního FIA e-Rally Regularity Cupu, reprezentovalo Seat celkem sedm automobilů.

Nejlepší dvojice nasbírala na trati, dlouhé 620 kilometrů a rozdělené do tří etap, 1357 trestných bodů. „Co je fantastické, je fakt, že lze díky pohonu na CNG takovéto klání absolvovat se souhrnnými náklady na pohonné hmoty nižšími, než je jedna koruna na jeden kilometr. Dosáhnout spotřeby 3,5 kilogramu zemního plynu na 100 kilometrů není žádný problém. Kdybychom tušili, že délka bude kvůli problémům elektromobilů zkrácena, snad jsme se mohli obejít i bez doplňování CNG,“ uvedl Michal Žďárský.

 

Účastníci soutěže s vozy Seat

 

V rallye pravidelnosti není cílem projet vytyčenými úseky co nejrychleji, nýbrž s co nejmenší diferencí od stanovené průměrné rychlosti. Její přesné dodržování je kontrolováno. Účastníci dostávají trestný bod za každou desetinu sekundy odchylky. Další penalizace může být udělena také za nedodržení pravidel.

Komentáře ke článku