Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Co můžeme čekat od nového Superbu?

Co můžeme čekat od nového Superbu?

Facelift přijde už brzy

Škoda Superb III, vlajková loď mladoboleslavské značky, se po čtyřech letech výroby dočká faceliftu. Ten bude představen už 23. května, a to na Mistrovství světa v ledním hokeji na Slovensku.

Těšit se můžeme na spoustu nových vymožeností. První změna bude designová, velice decentní. Z víka kufru zmizí logo značky Škoda a na jeho místě se objeví název Superb. Podle ohlasů u modelů Scala a Kamiq se to zákazníkům líbí více.

Doposud Superb svítil pouze adaptivními bixenony, což jsou fajn světla, ale na LED nemají. Proto se facelift dočká full LED světlometů s názvem Matrix, která známe z vozů Audi. Plně LED budou i zadní světla, jejichž nejzajímavější částí se stanou „nabíhající“ blinkry, zase po vzoru prémiových sourozenců od Audi. 

K dispozici bude také bezklíčové odemykání všech čtyř dveří. Dosud byla tato funkce dostupná jen pro přední dvojici. Přibydou i další tři parkovací kamery, které v kombinaci se zadní dokážou složit obraz ptačí perspektivy, stejně jako třeba větší bráška Kodiaq.

Pod kapotou se toho moc nezmění, jelikož všechny motory už nyní splňují emisní normu Euro 6.2. Objeví se však nová verze, která se stane prvním sériově vyráběným hybridem od Škodovky. Předpokládá se, že pohonné ústrojí bude pocházet z Volkswagenu Passat GTW. Mělo by tedy jít o přeplňovaný čtyřválec 1.5 TSI, doplněný o elektromotor, integrovaný do převodovky DQ400E.

Akumulátory o kapacitě 13 kWh budou zřejmě uloženy vzadu a půjdou dobíjet i ze zásuvky. Očekávaný výkon je 147 kW (rovných 200 koní) a dojezd čistě na elektřinu má dosáhnout 50-70 kilometrů.

Výroba bude probíhat i v českých Kvasinách (spekulovalo se o přesunu do Emdenu). Před modernizací se prodalo přes půl milionu Superbů třetí generace.

Komentáře ke článku