Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Šestý žákovský vůz Škoda se jmenuje Mountiaq

Šestý žákovský vůz Škoda se jmenuje Mountiaq

Jméno modelu v sobě odráží offroadový charakter a odkazuje na výchozí model Kodiaq.

Šestý žákovský vůz, který dostal jméno Mountiaq, je působivý dvoudveřový koncept pickupu na bázi modelu Škoda Kodiaq.

Škoda Mountiaq

V rámci svévýuky jej navrhlo a zkonstruovalo 35 studentů (mezi nimi i šest dívek) podnikového učiliště Škoda Auto ve věku od 17 do 20 let. Pracovali na něm 2000 hodin. Od roku 2014 tento projekt každoročně potvrzuje vysoký standard vzdělávání v renomovaném Středním odborném učilišti Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Jedinečný vůz nalakovaný ve speciální barvě oranžová Sunset zaujme také výkonným navijákem, 17“ koly Rockstar se speciálními pneumatikami s terénním vzorkem, osvětleným nákladovým prostorem a výkonným sound systémem. Pozornost upoutá i světlomet na střeše. Mountiaq pohání výkonný zážehový motor 2,0 TSI/140 kW (190 k).

Škoda Mountiaq

Zářivý odstín barvy laku navazuje i v černo-oranžovém interiéru s koženou výbavou. Stejně jako u předešlých studií žákovských vozů i u modelu Mountiaq ukázali žáci svou kreativitu a um překvapivými řešeními, například osvětlenou maskou chladiče.

„Jméno Mountiaq dokonale vyjadřuje dobrodružný charakter a jedinečné offroadové vlastnosti tohoto silného pickupu. Jsem neuvěřitelně hrdý na to, že jsem se mohl na tomto jedinečném projektu podílet,“ říká jeden ze žáků z letošního týmu Petr Zemanec.

Škoda Mountiaq

Komentáře ke článku