Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat bude vyrábět převodovky pro celý koncern

Seat bude vyrábět převodovky pro celý koncern

Ročně jich vyexpeduje 450 000 kusů

Seat Componentes, jeden ze tří výrobních závodů španělské značky, zahájil výrobu nové šestistupňové převodovky MQ281 koncernu Volkswagen. Budou ji ve svých vozech používat značky Seat, Volkswagen, Audi a Škoda. Maximální kapacita výroby je 450 000 kusů ročně.

Koncern Volkswagen svěřil produkci závodu Seat Componentes na základě zvýšení efektivity výroby a produktivity v uplynulých letech. Továrna ve městě El Prat de Llobregat nedaleko barcelonského letiště má velmi integrované provozy, v nichž zhotovuje všechny potřebné hliníkové díly, ozubená kola i hřídele. Jejími součástmi jsou slévárna a provozy pro strojní opracování, montáž i testy na zkušebních stolicích. Seat Componentes vyrobil v roce 2018 téměř 700 000 převodovek MQ200 a vyvezl 56 % své produkce.

Podle Dr. Christiana Vollmera, člena představenstva společnosti Seat, odpovědného za výrobu a logistiku, je „Seat Componentes klíčovým výrobním závodem pro naši společnost a po převzetí tohoto projektu také pro celý koncern Volkswagen. Díky nové převodovce zvýšíme kapacitu až na 3500 převodovek denně. Náš závod bude díky tomu i nadále měřítkem z hlediska efektivity, produktivity a kvality. Převodovka MQ281 navíc snižuje emise CO2 u každého vozu o tři gramy na kilometr v porovnání s podobným výrobkem.

Thomas Schmall, předseda představenstva společnosti Volkswagen Group Components, uvedl: „Zahájení výroby převodovky MQ281 ukazuje výhody naší nové divize Group Components. Naše závody jsou koncipovány tak, aby mohly vyrábět komponenty pro různé koncernové značky. Výsledkem jsou svoboda a flexibilita, které naléhavě potřebujeme pro přechod na elektrickou mobilitu.

Seat Componentes vyrábí převodovky již 40 let.

Komentáře ke článku