Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mini oslavuje šedesát let od vzniku značky

Mini oslavuje šedesát let od vzniku značky

Na počest výročí se uskuteční jízda z Atén do Bristolu

Od 8. do 11. srpna se koná v britském přístavním městě Bristol tradiční sraz International Mini Meeting (IMM), tentokrát věnovaný oslavě 60. výročí značky.

Při této příležitosti se rovněž uskuteční projekt #ROADtoIMM19. Jedná se o cestu z Atén do Bristolu, kterou absolvují dva klíčové modely v historii automobilky – klasické Mini Cabrio a Mini Cooper první generace po jejím obnovení. Doprovodným automobilem se stane Mini Cooper S E Countryman ALL4. 

Pouliční umělec Cheba při práci

Obě vozidla byla speciálně upravena pouličním umělcem, který si říká Cheba a žije v Bristolu. Exteriér je vyzdoben zářivě zbarveným vzorem, vedoucím od předního nárazníku ke dveřím zavazadlového prostoru a od ráfků kol po plátěnou střechu Mini Cabrio.

Tým Mini Classic projede celkem deseti evropskými zeměmi. Zastaví se například v Sofii, Bělehradu, Bratislavě, Vídni, Praze, Drážďanech a Rotterdamu. V Lipsku navíc proběhne setkání s fanoušky kultovního vozu Trabant.

Komentáře ke článku