Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nejsilnější Mini všech dob

Nejsilnější Mini všech dob

Tři sta koní bude pořádně slyšet

Koncern BMW oznámil, že nové Mini John Cooper Works Countryman se na trhu objeví v listopadu tohoto roku.

Pohánět ho bude přeplňovaný zážehový čtyřválec s úctyhodným výkonem 225 kW (306 koní), přenášeným na všechna čtyři kola osmistupňovou samočinnou převodovkou Steptronic Sport. Jde o vůbec nejsilnější motor, jaký kdy byl použit v některém sériově vyráběném Mini. Jeho točivý moment šplhá až na 450 Nm. Z nuly na stovku vůz zrychlí za 5,1 sekundy. Akcelerace je doprovázena i patřičným zvukem, o který se starají speciálně vyvinuté koncovky výfukového ústrojí. 

V kabině přibyl digitální přístrojový panel

Součástí šasi se staly specificky naladěný stabilizační systém DSC (Dynamic Stability Control) a elektromechanický posilovač řízení. Na přání je dostupný adaptivní podvozek. Brzdy se čtyřpístkovými pevnými třmeny vpředu a jednopístkovými plovoucími vzadu jsou lakované červenou barvou Chili Red. Vedle standardních předních a zadních LED svítilen lze objednat také jejich adaptivní provedení s variabilní distribucí světla. Výbavu doplňují osmnáctipalcové ráfky John Cooper Works z lehké slitiny. 

Záruka řádného zvukového vjemu

V interiéru má premiéru pětipalcový digitální přístrojový panel. O permanentní online připojení se stará zabudovaná SIM karta. Příplatková Mini Navigation Plus poskytuje v reálném čase informace o dopravní situaci a umožňuje využívat Mini Online internetový portál. Vyznačuje se přípravou pro Apple CarPlay a přirozenou integrací hlasového asistentu Amazon Alexa.

Komentáře ke článku