Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Countryman je pořád zosobněním britského stylu

Countryman je pořád zosobněním britského stylu

Také Mini ale přichází s hybridem

Omlazení se dočkalo největší auto z rodiny Mini. Pětimístný robustní kompakt Countryman si hodlá i nadále udržet třicetiprocentní podíl na prodejích značky.

Vůz je nyní dostupný také jako plug-in Mini Cooper SE Countryman All4, představující mix benzinového tříválce a elektromotoru, dávajících dohromady 165 kW/224 k. Díky vysokonapěťové lithium-iontové baterii ujede Countryman čistě na elektřinu 55 až 61 kilometrů. 

Zadní světlomety asociují podobu britské vlajky

Kromě toho je nabízen se třemi zážehovými a třemi vznětovými motory s technologií Mini TwinPower Turbo. Agregáty pokrývají výkonové spektrum od 75 kW/102 k do 140 kW/190 k a již nyní splňují emisní normu Euro 6d, která začne platit až od roku 2021. Jsou propojeny se šesti-, případně osmistupňovou převodovkou Steptronic. Čtyři z nich lze kombinovat s pohonem všech kol All4.

V exteriéru se dočkala přepracování především přední část s jinou maskou chladiče a standardně montovanými LED světlomety. 

Přístrojová deska si podržela typický kruhový design

Uvnitř se po sklopení druhé řady sedadel zvětší objem zavazadelníku ze 450 na 1390 litrů. Pro všechna provedení jsou nyní k dispozici kůží potažený volant, stejně jako elektricky nastavitelná sedadla, u řidiče doplněná paměťovou funkcí.

Za příplatek se dá získat digitální přístrojový panel s 8,8palcovým dotykovým barevným displejem. Trvale zabudovaná SIM karta umožňuje používání inteligentního tísňového volání E-Call s automatickou detekcí polohy vozidla a závažnosti nehody.

Komentáře ke článku