Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi e-tron projelo deset zemí za 24 hodin

Audi e-tron projelo deset zemí za 24 hodin

Na trase dlouhé 1600 kilometrů dobíjelo sedmkrát

Audi e-tron podstoupilo další náročnou prověrku. Devět zástupců médií se s ním vydalo na 1600 kilometrů dlouhou cestu od slovinského jezera Bled do Amsterodamu. Trasu se podařilo absolvovat za 24 hodin.

Putování vedlo ze Slovinska přes Rakousko, Itálii, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Francii, Německo, Lucembursko a Belgii do Nizozemska. Vůz, v němž seděly vždy tři osoby, tak za jediný den projel deseti evropskými zeměmi. Jednotlivé etapy byly stanoveny tak, aby prověřily elektromobil skutečně po všech stránkách.

Vozidlo úspěšně zdolalo i alpské pohoří

Naše elektrické SUV prokázalo, že je skvělé při zdolávání dlouhých vzdáleností, protože ve vrcholné míře poskytuje jízdní komfort, patřičnou dynamiku a efektivitu, a to v dokonalé symbióze,“ uvedl člen představenstva Audi pro technický rozvoj Hans-Joachim Rothenspieler. „Během novinářské jízdy jsme názorně ukázali, že kromě značného dojezdu je velkou předností také rychlé dobíjení se 150 kW.“ 

Rychlodobíjení nezabralo příliš mnoho času

„Šťávu“ si e-tron bral celkem sedmkrát – v Korutanech, Jižním Tyrolsku, Vorarlbersku, v curyšském kantonu, v Breisgau, v pohoří Eifel a poblíž Lutychu. Všechny stojany patřily do sítě e-tron Charging Service, která v současnosti disponuje více než 100 000 odběrných míst v 19 státech Evropské unie. V praxi se také prokázalo, že lithium-ionová baterie v Audi e-tron se skutečně dobije na 80 procent své kapacity již za 30 minut.

Komentáře ke článku