Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat Tarraco s externě nabíjitelným hybridním pohonem

Seat Tarraco s externě nabíjitelným hybridním pohonem

Verze PHEV bude představena ve Frankfurtu

Seat zvyšuje hospodárnost a atraktivitu modelu Tarraco představením externě nabíjitelného hybridního pohonu (PHEV) a sportovního stupně výbavy FR.

Hybridní Tarraco s možností vnějšího nabíjení je dalším krokem v realizaci strategie elektrifikace značky Seat. Do začátku roku 2021 bude na trh uvedeno šest modelů Seat a Cupra s elektrickým nebo externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Seat prodal v prvních sedmi měsících letošního roku rekordních 369 500 vozidel. Z toho bylo 55 200 vozů prodáno v červenci, což představuje meziroční zvýšení o 7,8 %. Tarraco přispívá k upevňování pozice značky Seat na globálních trzích. Právě představený stupeň výbavy FR a externě nabíjitelný pohon sehrají důležitou roli v dosahování dalších ambiciózních cílů.

Externě nabíjitelná verze modelu Tarraco dokonale ilustruje naše zaměření na trvale udržitelnější mobilitu, ale zároveň si zachovává dynamiku a potěšení z jízdy, typické pro všechny vozy Seat. Tarraco bude jedním z mála modelů s externě nabíjitelným hybridním pohonem v segmentu velkých SUV a jsme přesvědčeni o tom, že má velký potenciál,“ uvedl Luca de Meo, předseda představenstva společnosti Seat.

Vůz, navržený a vyvinutý společností Seat v Martorellu, se vyrábí ve Wolfsburgu (Německo), srdci koncernu Volkswagen. Díky novému externě nabíjitelnému hybridnímu pohonu je ještě hospodárnější s mimořádným důrazem na trvalou udržitelnost. Poháněcí soustava, která zahrnuje zážehový motor 1.4 TSI o výkonu 110 kW, elektromotor s výkonem 85 kW a sadu lithium-iontových akumulátorů o kapacitě 13 kWh, poskytuje řidiči výběr několika různých jízdních režimů.

Tarraco PHEV umožňuje jízdu s výhradně elektrickým pohonem, který snižuje emise výfukových plynů na nulu. V tomto režimu lze ujet více než 50 kilometrů. Při požadavku vyššího výkonu spolupracuje spalovací motor s elektromotorem. Hybridní technika umožňuje zvýšení hospodárnosti velkého SUV bez kompromisů v oblastech dynamiky nebo komfortu, které patří mezi silné stránky vozů Seat.

Nejvyšší výkon hybridní soustavy je 180 kW (245 k), maximální točivý moment 400 N.m. Hybridní Tarraco díky tomu dosahuje nejvyšší rychlosti 217 km/h a z klidu dokáže pokořit hranici 100 km/h za pouhých 7,4 sekundy. Ještě důležitější hodnotou jsou emise CO2 nižší než 50 g/km podle oficiální zkušební metodiky WLTP.

Stupeň výbavy FR ještě více zvýší atraktivitu velkého SUV Tarraco a obohatí jeho charakter o novou úroveň sportovnosti. Vnější design byl vylepšen širšími podběhy kol, sportovním zadním spoilerem a devatenáctipalcovými koly z lehké slitiny ve specifické úpravě FR. Na přání je možné získat broušená dvacetipalcová kola. 

Kromě uvedených změn zdobí příď maska chladiče FR s hrdým logem Seat. Vzadu umocňují vzhled FR nové zadní světomety. Sportovnější styl modelu Tarraco FR je vyjádřen i novým reliéfním označením. Nová barva – šedá Fura – završuje změny exteriéru a ještě více rozšiřuje možnosti zákazníků pro individualizaci svého vozidla.

Tarraco také posouvá na ještě vyšší úroveň bezpečnost a praktičnost. Mezi nové prvky výbavy na přání patří Trailer Assist, asistent pro jízdu s přívěsem, který maximálně usnadňuje náročné manévrování s ním. Další novinkou je nezávislé topení, které umožňuje rychlejší vyhřátí interiéru a zahřátí motoru na provozní teplotu v extrémně chladném počasí. Tarraco je díky tomu ještě praktičtějším vozidlem.

Chytře uspořádaný interiér poskytuje mimořádný komfort. Nejnovější generace informačního a zábavního systému Seat zahrnuje navigaci s 9,2“ displejem, která zvyšuje úroveň digitalizace tohoto SUV a vyznačuje se optimální odezvou na požadavky řidiče a rozsáhlou nabídkou funkcí z oblasti konektivity pro všechny cestující.

Pasažeři vpředu si mohou nyní užívat komfortu elektricky nastavitelných sportovních sedadel s pamětí pro uložení polohy (na straně řidiče). Anatomicky tvarovaná sedadla jsou čalouněna kombinací sportovního materiálu se vzhledem neoprenu a sofistikované, řemeslně zpracované kůže. Zážitky řidiče ještě umocní hliníkové pedály a nový sportovní volant s logem FR.

Seat Tarraco se stupněm výbavy FR a vyspělým externě nabíjitelným hybridním pohonem je jedním z nejsportovnějších a nejhospodárnějších modelů v segmentu velkých SUV, který nabízí nejmodernější konektivitu, komfortní a asistenční systémy a atraktivní design s nezaměnitelným stylem.

Výroba vozů se stupněm výbavy FR a pohonem PHEV bude zahájena v průběhu roku 2020. Seat Tarraco FR PHEV bude představen ve světové premiéře na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Komentáře ke článku