Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat jede ve Frankfurtu na elektrické vlně

Seat jede ve Frankfurtu na elektrické vlně

Premiéry Seatu Tarraco FR PHEV a Cupry Tavascan

Seat se na frankfurtském autosalonu prezentuje elektrickou ofenzivou, která je v plném proudu. Po elektricky poháněném Seatu Mii el-Born následuje představení nového koncepčního vozu Cupra Tavascan.

Další premiérou je nový Seat Tarraco FR PHEV. První SUV značky s externě nabíjitelným hybridním pohonem slaví ve Frankfurtu nad Mohanem světový debut jako čtvrtý model s elektrifikovaným pohonem z šesti, které společnost uvede na trh do roku 2021.

Koncepční vůz Tavascan je prvním elektromobilem značky Cupra a byl vyvinut na platformě MEB. Tavascan kráčí ve stopách crossoveru Cupra Formentor, prvního modelu, vyvinutého specificky pro tuto značku. Formentor s hybridním pohonem bude uveden na trh v příštím roce.

Seat přichází do Frankfurtu s nejlepšími prodejními výsledky od ledna do srpna ve své historii. Počet dodaných vozů na celém světě vzrostl o 7,2 % na celkových 411 600. Luca de Meo, předseda představenstva společnosti Seat, na tiskové konferenci uvedl, že „IAA nás zastihuje ve skvělé formě, s historicky nejlepšími prodejními a finančními výsledky. Naše postavení nám umožňuje pokračovat v investicích do mobility pro budoucí generace, s řešeními, přizpůsobenými pro budoucnost. Elektrifikace je klíčovou součástí této mobility, stejně jako mikromobilita a vývoj řešení, která ji zajistí.

Studie Cupra Tavascan a sériově vyráběný model Seat Tarraco FR PHEV představují významný krok vpřed v rámci ofenzivy v oblasti elektrické mobility. Koncepční vůz Cupra kombinuje robustnost SUV se sportovností kupé a zaujme nejvyšší úrovní sofistikovanosti, elegance a designu, jíž se značka odlišuje. V jeho zavazadlovém prostoru je uložena koncepční elektrická koloběžka Cupra eXS kickScooter, vyvinutá speciálně pro tuto příležitost.

 

Seat Tarraco FR PHEV

 

Nový Seat Tarraco je nyní navíc nabízen s hybridním pohonem a stupněm výbavy FR. Externě nabíjitelné hybridní SUV má v režimu výhradně elektrického pohonu dojezd více než 50 kilometrů a emise CO2 pod hranicí 50 g/km. Tarraco PHEV je nejvýkonnější verzí modelové řady. K nejvyššímu výkonu 245 koní přispívá zážehový motor o výkonu 110 kW/150 k a elektromotor, poskytující 85 kW/116 k.

Axel Andorff, člen představenstva společnosti Seat, odpovědný za výzkum a vývoj, na tiskové konferenci zdůraznil, že „externě nabíjitelné hybridní Tarraco dokonale reprezentuje naši strategii, směřující k trvale udržitelnější mobilitě, a zároveň si zachovává veškerou dynamiku a potěšení z jízdy, jimiž se vyznačují všechny modely Seat a zejména FR.

Cupra i nadále intenzivně pracuje na zajištění budoucnosti motoristického sportu a na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představuje Mattiase Ekströma jako nového ambasadora své značky. Švédský jezdec povede strategii značky v závodech elektromobilů. Navíc se stane oficiálním jezdcem se závodním elektromobilem Cupra e-Racer v budoucích závodech elektromobilů a bude spolupracovat na vývoji závodních elektromobilů.

 

Studie Cupra Tavascan

 

Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti Seat, odpovědný za prodej a marketing, a předseda představenstva značky Cupra, prohlásil, že „Cupra Tavascan je pozoruhodným koncepčním vozem, který ukazuje enormní potenciál značky. Jeho velké rozměry, sportovní design, sofistikovaný interiér a technicky vyspělý pohon představují významný milník ve vývoji značky. Motoristický sport je jádrem DNA značky. Jako první jsme zkonstruovali cestovní závodní elektromobil, Cupra e-Racer. Nyní se můžeme při dalším vývoji tohoto vozu a strategie značky v závodech elektromobilů spoléhat na know-how a zkušenosti Mattiase Ekströma. Naším cílem je být i nadále lídrem v této oblasti.

Cupra přichází s touto novinkou po konsolidaci své organizační struktury, jmenování členů nejvyššího vedení a zvýšení počtu zaměstnanců o 50 %. Nová značka v letošním roce překonává rekordy. Od ledna do srpna prodala 17 100 vozů, což je o 71 % více než ve stejném období roku 2018. Letos byla navíc zahájena výstavba nového sídla v sousedství hlavní centrály Seatu v Martorellu. Cupra v srpnu navázala spolupráci s fotbalovým klubem FC Barcelona jako globální automobilový partner pro mobilitu týmu Barça.

Komentáře ke článku