Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Před 25 lety se začala prodávat Škoda Felicia

Před 25 lety se začala prodávat Škoda Felicia

Časem možná znovu přijde do ceny

Před 25 lety se na tuzemském trhu objevila netrpělivě očekávaná Škoda Felicia. Šlo o první model mladoboleslavské automobilky, který vznikl po jejím převzetí koncernem Volkswagen.

V rozmezí let 1994 do 2001 bylo vyrobeno 1 420 441 felicií, přičemž nemalá část zamířila k zahraničním odběratelům. Oproti předchozímu Favoritu se vůz pyšnil mnoha u nás dosud nezvyklými vymoženostmi. Patřily k nim protiblokovací systém ABS, airbagy nebo posilovač řízení. 

Škoda Felicia kombi

Automobil existoval v několika variantách. Kromě základního provedení hatchback byly na výběr také kombi, pickup a užitkový Vanplus. Unikátní konstrukcí byla Felicia Fun. Díky posuvné zadní stěně se kapacita interiéru dala rozšířit o druhou řadu sedadel – ta ovšem neměla střechu nad hlavou a polovina posádky si tak mohla připadat jako v kabrioletu. 

Škoda Felicia pickup

O populární „feldy“ je zájem i nyní, i když jejich původní majitelé si na velké peníze nepřijdou. V současnosti se v síti AAA Auto nabízejí v průměru za 16 až 18 tisíc korun. Je jich však stále méně a proto se u zachovalých exemplářů vyplatí počkat, až dosáhnou na statut youngtimera.

V ceně je však vzácná Felicia Fun. Letos se jedna ve sběratelském stavu prodala za 160 000 korun.

Komentáře ke článku