Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Yaris bude mít premiéru v Tokiu

Toyota Yaris bude mít premiéru v Tokiu

Malé auto čtvrté generace sází na hybridní pohon

Světová premiéra zbrusu nové generace Toyoty Yaris, postavené s využitím podvozkové platformy TNGA GA-B (Toyota New Global Architecture), poprvé použité v segmentu malých vozů, se uskuteční na autosalonu v Tokiu (tam to bude pod jménem Vitz).

Toyota Yaris IV

Toyota pro nový Yaris slibuje vylepšené systémy aktivní i pasivní bezpečnosti s cílem vytvořit nejbezpečnější malý vůz světa.

Design interiéru zaujme inovativní plstěnou povrchovou úpravou výplní dveří a přístrojovým panelem z měkčených materiálů (poprvé v rámci řady Yaris). Platforma GA-B umožnila posunout sedadlo řidiče níž a víc dozadu ke středu vozidla, což přispělo ke snížení těžiště.

Toyota Yaris IV

Informace řidiči předává trojice vzájemně propojených zdrojů: centrální dotykový displej systému Toyota Touch, multiinformační TFT obrazovku na místě přístrojového panelu a desetipalcový barevný projekční head-up displej.

Nový hybridní pohon 4. generace 1,5 Hybrid Dynamic Force byl navržen pro platformu TNGA. Používá zážehový tříválec 1,5 VVT-iE pracující s Atkinsonovým cyklem a proměnným časováním ventilů. Kombinovaný výkon systému je 85 kW (115 k). Nový Yaris se na vybraných trzích bude nabízet i se zážehovými tříválci 1,5 a 1,0 litru.

Nový Yaris se bude i nadále vyrábět v Evropě v závodě Toyota Motor Manufacturing France ve Valenciennes.

Toyota Yaris IV

Komentáře ke článku