Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kopecký o své minulosti i budoucnosti

Kopecký o své minulosti i budoucnosti

Rallyový šampion hostem na Racing Expu

V pravé sobotní poledne začalo na výstavě Racing Expo dlouho očekávané setkání s Janem Kopeckým. Rallyový mistr světa a Evropy, tovární pilot týmu Škoda Motorsport, zavítal na přehlídku závodní techniky i se svojí manželkou Ivetou a nedávno narozeným synem Josefem.

Moderátor Martin Straka svého hosta zavedl do počátků jeho závodní činnosti, kdy coby teenager absolvoval první kilometry na tuzemských okruzích. V roce 2000 si po boku svého otce Josefa vyzkoušel v roli předjezdce poprvé Barum rallye, soutěž, která se posléze stala jeho doménou. Honza také prozradil, že v té době měl vážnou nabídku do německého Porsche Carrera Cupu, ale nepodařilo se mu dát dohromady potřebnou částku. „Jinak by šla moje kariéra možná jinou cestou,“ konstatoval. 

Setkání s Janem Kopeckým přilákalo spoustu jeho fanoušků

Řeč přišla také na rodinné záležitosti. Povolání profesionálního závodníka je časově mimořádně náročné, ale i tak se snaží strávit co nejvíce doby se svými nejbližšími. Potomek už absolvoval v autě sedm tisíc kilometrů. „Zatím jako pasažér, za volant se posadí tak příští rok,“ dodal s úsměvem Jan Kopecký. 

Honza rozdal desítky autogramů

Nejlepší český soutěžák by rád i příští rok pokračoval v řadách tovární stáje. Po skončení aktivní dráhy plánuje dál zůstat v prostředí jemu nejbližším, tedy jako součást rodinné firmy Kopecký Motorsport.

Následující autogramiáda znamenala pro rallyového šampiona pořádnou zátěž, protože zájemců o jeho podpis byly doslova davy.

Komentáře ke článku