Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dysona přišel elektromobil na půl miliardy dolarů

Dysona přišel elektromobil na půl miliardy dolarů

Teď ukázal jediný prototyp

Výrobce vysavačů Dyson ukončil své aktivity v oblasti elektromobility. Utopil v nich 500 milionů dolarů a jediným výsledkem je prototypové vozidlo. To bylo teď představeno veřejnosti.

Zvěsti o vstupu renomované firmy do této sféry podnikání se vynořovaly od roku 2016. Původně ovšem měla v úmyslu zaměřit se na produkci baterií a hodlala vybudovat pro jejich výrobu mamutí továrnu. 

James Dyson musel ohlásit nezdar projektu elektromobilu

Potom se vše změnilo a Dyson anoncoval uvedení na trh tří různých elektromobilů. Bývalé letiště ve Velké Británii se začalo měnit na výzkumné a vývojové středisko s testovací dráhou. Vlastní závod se 600 zaměstnanci měl být dislokován v Singapuru. Dyson také získal na použité technologie několik patentů.

Nyní zakladatel společnosti James Dyson předvedl funkční prototyp s kódovým označením N526, disponující údajným dojezdem 600 mil, tedy téměř tisíc kilometrů. Kámen úrazu je v tom, že zhotovení sedmimístného obra o hmotnosti 2,6 tuny vyjde na 182 000 dolarů a auto je tudíž prakticky neprodejné. Projekt byl proto jako komerčně neživotaschopný zastaven.

Komentáře ke článku