Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kufr pro 8500 golfových míčků

Kufr pro 8500 golfových míčků

Originální způsob plnění zavazadelníku Seatu Tarraco

Golfoví hráči a funkcionáři ve Španělsku zvolili na 11. ročníku španělského poháru komunikačních médií Seat Tarraco „Ideálním vozem“. Vlajková loď značky Seat totiž splňuje veškeré požadavky hráčů golfu na automobil pro každodenní cestování i provozování jejich nejoblíbenějšího sportu, ať se jedná o praktičnost, prostornost nebo ochranu životního prostředí.

Klíčovým faktorem byla také velikost zavazadlového prostoru. Kolik golfových míčků se vejde do zavazadlového prostoru, jestliže má jeden průměr 4,27 centimetru a objem 40,679 cm3 a objem zavazadelníku pětimístné verze modelu Tarraco je 760 litrů? Zjistit to pomohli dva nadějní mladí golfisté, kteří se ujali naplnění zavazadlového prostoru tímto nevšedním způsobem.

Golfisté použili pro první odpaly speciální hůl zvanou sand wedge. Je to ideální hůl pro odpálení míčku do výšky, a to s mimořádnou precizností. Díky tomu se míčky dostávají dovnitř bez jakýchkoli problémů.

Odpal za odpalem začínají plnit zavazadlový prostor pomocí pohybů, které jsou pro ně druhou přirozeností. „Když trénujeme golfové odpaly, odpálíme za den stovky míčků. Jsme proto zvyklí odpalovat jeden míček za druhým do stejného místa bez velké tělesné námahy,“ říká Marina Martinezová, která hraje golf od svých čtyř let. 

Kolik míčků se vejde do Tarraca?

Po odpálení více než 3300 míčků do vozu Tarraco získává gravitace navrch a některé začínají vypadávat. Je tedy načase zavřít víko zavazadlového prostoru pomocí funkce elektrického otvírání a zavírání s bezdotykovým ovládáním a pokračovat v náročném úkolu ze zadních sedadel.

Je velmi praktické, že můžeme otevřít a zavřít víko zavazadlového prostoru bez použití rukou. Vždycky nosíme hodně tašek a holí. Takto stačí pohyb nohy pod nárazníkem, víko se otevře a nemusíte pokládat věci na zem,“ konstatuje Oriol Martinez, který také začal hrát golf ve věku čtyř let.

Zavazadlový prostor modelu Tarraco je v rámci produktové řady Seat jedním z největších. Jeho objem je 760 litrů, nebo 1920 litrů se sklopenými sedadly za přední řadou. K naplnění proto zbývá ještě hodně prostoru, takže golfisté vyměnili hole za košíky. Do každého nabírají 100 golfových míčků. Míčky jeden po druhém dopadají do zavazadlového prostoru a už se přibližují k maximální kapacitě: 8000, 8200, 8400... a konečně poslední.

Celkem 8500 golfových míčků se vešlo do zavazadlového prostoru modelu Tarraco do výšky jeho horizontálního krytu. Je to opravdový rekord, který ukazuje nesmírnou přepravní kapacitu a všestrannost největšího SUV značky Seat.

Komentáře ke článku