Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

První dojmy za volantem Cupry Formentor

První dojmy za volantem Cupry Formentor

Vůz nastavovali závodníci Jordi Gené a Mattias Ekström

Cupra Formentor se zanedlouho objeví i na českých silnicích. První šťastlivci se však s tímto vozem již mohli svézt. Mezi ně patří například Dr. Werner Tietz, člen představenstva společnosti Seat, odpovědný za výzkum a vývoj, Marta Almuniová, technická ředitelka značky Cupra, a Jordi Gené, jezdec Cupry. Zde jsou jejich dojmy získané za volantem prvního modelu, navrženého a vyvinutého exkluzivně pro značku Cupra.

Cupra Formentor Launch Edition s výkonem 310 k čeká na jízdu po uzavřené silnici s řadou ostrých zatáček a úseků s velkým převýšením. Za volantem sedí šéf výzkumu a vývoje Werner Tietz: „Před rozjezdem je velmi důležité si nastavit, jaké zážitky chcete mít.“ Formentor je vybaven pěti různými jízdními režimy. „Chtěli jsme, aby měl řidič stejný pocit jako v kompaktním voze. Proto jsme vytvořili pět jízdních režimů s různými charakteristikami progresivního řízení a adaptivního podvozku,“ říká technická ředitelka značky Cupra Marta Almuniová. Pro tento druh silnice „volím od začátku režim Cupra,“ dodává Tietz.

K režimu Cupra je rychlý a snadný přístup přímo na volantu. Jakmile řidič uchopí jeho věnec, bude mít všechno pod kontrolou – na volantu nalezne dokonce i tlačítko pro spuštění motoru. „Jízda je velmi sportovní a bezpečná, protože nemusíte téměř vůbec pouštět volant z rukou. Je tu méně příležitostí k rozptylování, což vede také k maximálnímu požitku z jízdy,“ vysvětluje Tietz.

Dalším aspektem, který zintenzivňuje pocit kontaktu s vozovkou, jsou standardní anatomická sedadla. „Sedadlům věnujeme mimořádnou pozornost. Byla prvním krokem v naší snaze přenést emoce závodního vozu do sériově vyráběného vozidla. Sedadla zprostředkovávají první kontakt řidiče s vozem a přenášejí veškeré impulzy ze silnice,“ zdůrazňuje Almuniová. „Přestože v tomto CUV sedíte ve vyšší poloze, cítíte opravdu těsné spojení s vozovkou,“ potvrzuje Tietz.

Tým inženýrů Cupra úzce spolupracoval s továrními jezdci. Jordi Gené a Mattias Ekström jim předávali své zkušenosti z testovacích jízd s modelem Formentor na závodních okruzích. „Další věcí, na které jsme hodně pracovali, bylo nastavení podvozku, odpružení, řízení a motoru. Finální testy jsme uskutečnili s Geném a Ekströmem. Vůz se díky tomu vyznačuje precizností v zatáčkách a reakcemi na pohyby pedálu plynu přesně podle našich představ,“ sděluje Almuniová.

Jordi Gené po další testovací jízdě popisuje své reakce: „Výsledek je úžasný. Volant kompletně přenáší vše, co se děje mezi koly a vozovkou, a podvozek vám umožní mít vždy všechno pod kontrolou.

Komentáře ke článku