Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda dál podporuje rychnovskou nemocnici

Škoda dál podporuje rychnovskou nemocnici

Letos přispěla třemi sty tisíci

Spolupráce mezi Škodou Auto a Nemocnicí Rychnov nad Kněžnou pokračuje i letos. Mladoboleslavská automobilka přispěje zdravotnickému zařízení 300 000 Kč. Tyto peníze půjdou na podporu mobility v areálu nemocnice, modernizaci vyšetřovny s rentgenem nebo na zlepšení zázemí pro zaměstnance na novorozeneckém oddělení.

Zástupci nemocnice převzali dar v úterý 14. března. O předání se postarali vedoucí závodu Škoda Auto v Kvasinách Miloš Halbich spolu s dalšími představiteli značky. Kvasiny sídlí právě v okrese Rychnov nad Kněžnou.

"Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou plní důležitou roli v oblasti prevence a péče o zdraví místních občanů. Velice si vážíme profesionální a obětavé práce zdravotníků a jsme rádi, že finančními příspěvky můžeme podpořit pracovní podmínky personálu i kvalitu poskytované péče," uvedl Halbich.

Škoda Auto a Nemocnice Rychnov nad Kněžnou spolupracují již pátým rokem a nejde o první finanční příspěvek ze strany Škody. V uplynulých letech již darovala celkem 3,4 milionu korun. Jak v roce 2019, tak v roce 2020 přispěla milionem. Zatímco v roce 2019 takto pomohla nákupu nových lůžek, v roce 2020 podpořila mimo jiné onkologické oddělení i nákup ultrazvuku pro vyšetření novorozenců.

Během koronavirové pandemie navíc Škoda neposkytla pouze finanční pomoc, ale také materiální. Zaměstnanci závodu v Kvasinách se navíc zapojili dobrovolnickými aktivitami. Rovněž se uskutečnila zaměstnanecká sbírka.

Nemocnice se momentálně nachází před rekonstrukcí. Již na letošní jaro je naplánován začátek prvních stavebních prací. Na programu nebude jenom modernizace stávajícího zařízení, ale také výstavba nového pavilonu DIGP, kde sídlí dětské oddělení, interna, gynekologie a porodnice. Zde vzniknou nové prostory pro urgentní příjem, zázemí pro záchrannou službu, oddělení JIP a ARO a další specializovaná oddělení.

Podporu zdravotnictví v regionech, kde provozuje výrobní závody, považuje Škoda za jednu ze svých nejdůležitějších oblastí společenské odpovědnosti. V okolí závodu v Kvasinách pomáhá také sociálním službám, rozvoji vzdělávání nebo ochraně životního prostředí. Také pravidelně otevírá granty pro široké oblasti rozvoje občanské společnosti, aktivity dětí a mládeže nebo ochranu kulturního a historického dědictví.

Kvasiny patří mezi tři české výrobní závody Škody. Ten největší se nachází v Mladé Boleslavi, kde automobilka sídlí. Kromě toho probíhá výroba i ve Vrchlabí.

Zdroj: Škoda Auto, Autonoviny, úvodní foto: Škoda Auto

Komentáře ke článku