Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Místo dostihů auta

Místo dostihů auta

Středoevropská rallye začne ve Velké Chuchli

Začátek premiérového ročníku Středoevropské rallye nabídne kombinaci koňských dostihů a rallye. Úvodní divácká superspeciálka se totiž uskuteční na závodišti Velká Chuchle. Zde se ve čtvrtek odpoledne posádky představí na 2,44 kilometrů dlouhém okruhu před hlavní tribunou. Část „erzety“ povede i přes nově vybudovaný asfaltový povrch.

„Je pro nás čest, že právě v Chuchli budou soutěžit nejlepší jezdci světa. Poskytneme jim perfektní zázemí a věříme, že se u nás budou cítit dobře. Diváci a fanoušci rallye se můžou těšit na skvělý zážitek. Věříme, že se tahle show zapíše do dějin českého sportu,“ říká výkonný projektový manažer závodiště Velká Chuchle Fabrizio Sinigallia.

Jako o dějišti úvodní superspeciálky se původně uvažovalo o Strahově nebo o holešovickém výstavišti. Velká Chuchle nebude jediným místem, kde se jezdci během úvodního dne soutěže představí. Uskuteční se také rychlostní zkouška v Klatovech. Ta je známá pod názvem Čínovský okruh a bude měřit 8,92 kilometrů. Oběma čtvrtečních rychlostním zkouškám bude předcházet slavnostní start na Hradčanském náměstí v kulisách Pražského hradu. Večer se posádky vrátí do německého Pasova, který bude centrem podniku.

Na území České republiky se bude závodit i v pátek, konkrétně na Prachaticku a Vimpersku. Na programu budou tři rychlostní zkoušky ve Vlachově Březí (13,71 kilometrů), Zvotokách (24,29 kilometrů) a Šumavských Hošticích (23,37 kilometrů). Všechny tyto úseky se uskuteční dvakrát – poprvé ráno a podruhé odpoledne. Obě série oddělí servis, který bude umístěn v Prachaticích na náměstí. Večer opět bude následovat návrat do Pasova.

V sobotu a neděli už se bude soutěž odehrávat v Německu a Rakousku. I cíl soutěže bude umístěn v Pasově. Za čtyři dny na závodníky čeká celkem 18 rychlostních zkoušek o délce 313 ostrých kilometrů. Pokud započítáme do celkové délky podniku i přejezdy, dostaneme 1 650 kilometrů.

 



Generální sekretář Autoklubu České republiky a současně jednatel Středoevropské rallye Tomáš Kunc doufá, že se podniku zúčastní řada českých závodníků: „Doufám, že budeme mít ve startovním poli početné zastoupení domácích jezdců. Ohlasy jsou pozitivní, jsme připraveni na celkem 80 posádek,“ říká.

Současně věří, že konání Středoevropské rallye nenaruší běžný provoz příliš mnoho: „Uzavírky budeme koordinovat s policií, abychom zajistili co nejmenší omezení. Věříme, že k nám všichni budou shovívaví,“ dodává.

Středoevropská rallye bude předposledním podnikem letošního mistrovství světa. Uskuteční se od 26. do 29. října. Je tak možné, že zde diváci budou svědky vrcholícího boje o titul. Současného lídra Kalleho Rovanperu a celkově druhého Elfyna Evanse momentálně dělí 25 bodů.

Zdroj: Středoevropská rallye, WRC, úvodní foto: Chuchle Arena Praha

Komentáře ke článku