Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Další překážka na německo-rakouské hranici

Další překážka na německo-rakouské hranici

Tyrolské úřady budou regulovat vjezd kamiónů

Nejen směrem z Rakouska do Německa bude v prostoru přechodu Kiefersfelden na dálnici A93 v létě „veselo“. V opačném směru sice motoristy nečekají policejní kontroly, zato je potrápí tzv. blokové odbavování kamiónů (Blockabfertigung). Na komunikaci, kterou hojně používají i čeští řidiči při cestě do Alp a do Itálie, může způsobit značné těžkosti.

Oč jde? Úřady spolkové země Tyrolsko se rozhodly už v minulosti nárazově regulovat vjezd nákladních automobilů na své území v kritické době v neděli večer, kdy končí zákaz jejich jízdy. Problém byl v tom, že celá tato těžká kavalkáda se dala do pohybu naráz a ucpávala navazující dálnici A13 směrem na Innsbruck. Proto byl zaveden hodinový limit 250 propuštěných vozidel. Ostatní musejí čekat, přičemž však blokují pravý jízdní pruh. V důsledku toho záhy vznikne kolona i v tom levém a čas ztrácejí všichni.

O smysluplnosti tohoto opatření by se jistě dalo diskutovat, pravdou však je, že nyní se rozšíří na další, a to i pracovní dny. Důvod: opravy na Brennerském průsmyku, na nějž většina tranzitní dopravy z Kiefersfeldenu míří. Je ovšem jasné, že vzhledem k hustějšímu provozu se zácpy ještě protáhnou.

Proto bude určitě lepší v následujících dnech zvolit jinou trasu: pondělí 2., 9., 16., 23. a 30. července, čtvrtek 16. srpna, sobota 27. října, pátek 2. listopadu a pondělí 5. listopadu.

Komentáře ke článku