Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Spirit of Amarok má za sebou české kolo

Spirit of Amarok má za sebou české kolo

Nejlepší dvě posádky zamíří do JAR

V areálu Motorlandu Bělá v Bělé pod Bezdězem se uskutečnilo české kolo mezinárodní soutěže Spirit of Amarok. Akci uspořádalo tuzemské zastoupení značky Volkswagen Užitkové vozy ve spolupráci s Amarok clubem.

Na účastníky čekaly úkoly, které prověřily jejich praktické dovednosti i teoretické znalosti. V orientační části museli projet trasu v terénu s využitím navigačního systému GPS. Při jízdě naslepo obdržel řidič neprůhledné brýle a podle pokynů navigátora z vysílačky vedl svůj vůz v krátkém úseku mezi tyčkami. Při testu zručnosti se hodnotily projetí polygonu ve stanoveném časovém limitu i správný způsob zdolávání jednotlivých překážek.

Na pořad přišlo rovněž řešení krizových situací. Proto byla další disciplínou práce s navijákem. Soutěžící pomocí něj přemisťovali břemeno na stanovené místo. V prověrce teoretických vědomostí odpovídali kandidáti na otázky z oblasti techniky řízení, zdravovědy a znalostí o Africe.

Nejlepší dvě posádky – Martin a Filip Vernerovi a Jakub Kadlec s Tomášem Kalousem – budou na podzim reprezentovat Českou republiku ve světovém finále Spirit of Amarok v Jižní Africe.

 

 

 

Komentáře ke článku