Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Crossover ze sedanu Logan

Crossover ze sedanu Logan

Nová verze Stepway - pod značkou Renault pro Rusko

Renault v Rusku předvedl nové vozy z řady Stepway. Pod značkou Dacia se u nás úspěšně prodávají Sandero Stepway a Dokker Stepway. V Rusku bude tato verze také odvozena z modernizovaného sedanu Logan. Bude se vyrábět v Togliatti a na trh přijde na podzim pod značkou Renault.

Logan Stepway má zvýšenou světlou výšku na 195 mm a ochranné prvky z nenatřeného plastu podobně jako další crossoverové verze Stepway. V interiéru najdeme nový volant a multimediální systém MediaNav 4.0 s podporou AndroidAuto a Apple CarPlay.

Stejně jako Sandero Stepway i Logan Stepway se v Rusku prodává s řadou zážehových motorů 1,6 l s výkony 60, 75 a 83 kW (82, 102 a 113 k), v kombinaci s přímo řazenou nebo samočinnou převodovkou.

Hatchback Sandero Stepway a sedan Logan Stepway se představí i ve speciální série Stepway City, kde klasickou samočinnou převodovku nahradí převodovka s plynulou změnou převodového poměru (tj. s variátorem) X-Tronic. Tyto verze dostanou černé vnější doplňky, exkluzivní červenou barvu a dvoubarevná šestnáctipalcová hliníková kola.

Nové verze představí Renault veřejnosti koncem srpna na mezinárodním autosalonu v Moskvě MIMS 2018. Tam ale bude hlavní atrakcí expozice značky zcela nový crossover se čtyřdveřovou karoserií kupé na bázi Dusteru. Tento model bude zajímavý i z hlediska našeho trhu, protože se bude pro Evropu vyrábět ve Španělsku v Palencii nebo ve Valladolidu. Do prodeje přijde pravděpodobně pod jménem Renault Captur Coupe.

Komentáře ke článku