Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot e-Legend

Peugeot e-Legend

Koncept velkého kupé

Moderní kupé s ostře vymezenými liniemi představuje ultratechnologický archetyp potěšení z jízdy. Hlásí se k odkazu vozu Peugeot 504 Coupé, ale bez nostalgie. Peugeot e-Legend má délku 465 cm a rozvor náprav 269 cm.

Peugeot e-Legend

Vůz nabízí v závislosti na typu silničního provozu nebo nálady řidiče čtyři režimy řízení -dva autonomní a dva manuální. Jejich volbě se přizpůsobují informační displeje i uspořádání interiéru.

Peugeot Responsive i-Cockpit využívá systém Peugeot i-Cockpit, který je charakteristickým prvkem vozů značky Peugeot. Tvoří ho především vyvýšený přístrojový panel se třemi ukazateli a ultrakompaktní volant. Systém Responsive i-Cockpit byl vylepšen a poskytuje cestujícím řízení specificky přizpůsobené pro každý ze čtyř režimů v nabídce.

Koncept ve spolupráci se specialistou na technologie umělé inteligence, společností SoundHound, nabízí osobní asistent s hlasovým ovládáním režimu řízení, volbu hudby nebo např. otevření nebo zavření elektricky ovládaných dveří. Verze přizpůsobená sériovým vozidlům bude u značky Peugeot k dispozici do dvou let.

Peugeot e-Legend

Elektrický pohon všech kol používá dva elektromotory o celkovém výkonu 340 kW s točivým momentem 800 N.m. Napájí je akumulátory s kapacitou 100 kWh. Vůz má dojezd 600 km podle WLTP, přičemž na 500 km je možné dobít během 25 minut.

Automobil dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 4 s a maximální rychlost je 220 km/h.

Koncepční vůz Peugeot e-Legend bude představen na pařížském autosalonu 2018. Bylo by moc hezké, kdyby se toto zdařilé kupé dočkalo sériové výroby, byť je to velmi nepravděpodobné.

Peugeot e-Legend
Peugeot e-Legend

Komentáře ke článku