Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nissan Qashqai dostal modernizovaný motor

Nissan Qashqai dostal modernizovaný motor

Oblíbený crossover má teď dokonce vyšší výkon

Crossover Nissan Qashqai se stále těší velké oblibě. Jde o nejpopulárnější vůz v historii značky a za svou jedenáctiletou existenci si jej před domem zaparkovalo již 2,3 milionu majitelů. Teď i na něj přišla řada, co se týče úprav pro nové emisní normy. Vznětový motor 1.5 dCi tak prošel modernizací.

Původní motor byl z 90 % přepracován a to včetně čerpadel, olejového filtru nebo dvouhmotového setrvačníku. Kromě udržení hospodárnosti se také podařilo nepatrně zvýšit výkon. Ten se dostal z původních 110 na 115 koní. Točivý moment zůstal na stejné hodnotě 260 Nm. Nově však nabízí funkci overboost. Po jejím zapnutí se na patnáct sekund zvýší výkon o dalších pět koní a točivý moment až o 26 Nm. Kvůli redukci emisí se také přešlo k technologii Selective Catalytic Reduction, která je pomocí AdBlue snižuje. Díky tomu se motor dostal do nejnovější emisní normy Euro 6d-TEMP.

Vylepšení 1,5litrového motoru v modelu Nissan Qashqai dále zvyšují jeho výkon na silnici a jeho atraktivitu pro zákazníky, dodal  generální ředitel pro segment crossoverů Nissan Europe Jean-Philippe Roux.

Modernizovaný motor v Nissan Qashqai je k mání od září 2018.

Komentáře ke článku