Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jaguar I-Pace německým autem roku

Jaguar I-Pace německým autem roku

Velký úspěch pro britskou značku

Že se německým autem roku stane zrovna Jaguar, a ještě ke všemu elektromobil, snad nemohl tušit nikdo. Dokonce porazil i tolik favorizované Audi e-Tron. Kromě toho se zařadil rovněž do soutěže o Auto roku pro ženy, která bude znát vítěze 12. listopadu.

První plně elektrický model od Jaguaru obdržel nejvíce hlasů od dvanácti vybraných novinářů, kteří se rozhodovali mezi dalšími 59 vozy, které podrobovali nejrůznějším testům. I-Pace získal vítězství díky úžasné směsi jízdní dynamiky, výkonu a stylu.

Nejdříve se Jaguar probojoval do první pětky, kde porota hodnotila konstrukci, výkon, samotnou jízdu, ale i budoucí životaschopnost. Zkoušky proběhly na okruhu Bilster Berg. „Jaguar I-Pace není jen prvním prémiovým elektrickým vozem od zavedené automobilky, ale také nabízí nekompromisní použití pokročilé elektromobilové architektury. Jeho výkon je impozantní a vyniká i svým designem a praktičností. Také proto zvítězil I-Pace v silné konkurenci,“ uvedl Jens Meiners, člen poroty a mluvčí German Car of the Year.

Generální ředitel společnosti Jaguar Land Rover Ralf Speth konstatoval: „Jsme nesmírně hrdí na to, že byl Jaguar i-Pace takto poctěn od německých médií. Získat takové ocenění v zemi prémiových značek je velmi cenné.“

 

Komentáře ke článku