Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jaguar E-type Zero Production

Jaguar E-type Zero Production

Nejkrásnější elektromobil bude na prodej

Před rokem oddělení Jaguar Classic představilo veřejnosti legendární Jaguar E-type s plně elektrickým pohonem Z-type Concept. Velkou reklamu tomuto vozu poté udělal při své květnové svatbě princ Harry, který v něm odvezl do Windsoru svou nastávající Meghan Markleovou. Reakce veřejnosti na tento unikát byla natolik pozitivní, že bylo rozhodnuto nabídnout tyto vozy i na prodej.

Jaguar E-type Zero Production

Jaguar Classic spojil „nejvíce sexy roadster všech dob“ s technickým základem převzatým z SUV s elektrickým pohonem Jaguar I-Pace. V Coventry se budou přestavovat restaurované E-type na elektrický pohon, přičemž tuto proměnu si mohou objednat i majitelé skutečných E-Type. Celá přestavba je navržena tak, aby bylo možné vůz opět vrátit do původního stavu.

První dodávky E-type Zero zákazníkům se předpokládají v roce 2020. Až podle toho, kolik bude zájemců, bude možné kalkulovat cenu.

Jaguar E-type Zero je vybaven Li-Ion akumulátory o kapacitě 40 kWh, což postačuje na dojezd 270 km. Akumulátory mají přibližně stejné rozměry a hmotnost jako původní šestiválec XK a proto jsou umístěny na jeho místě pod přední kapotou. Elektromotor je v místě, kde původně byla převodovka. Nový je spojovací hřídel. Jinak se závěsy a brzdy nikterak nezměnily, takže vzhledem ke stejnému rozložení hmotnosti je chování vozu kromě mnohem lepší akcelerace stejné jako u originálu.

Interiér lze na přání dovybavit dotykovým displejem infotainmentu. Světlomety LED jsou navrženy tak, aby byly plně zaměnitelné s originálními.

Jaguar E-type Zero Production
Jaguar E-type Zero Production
Jaguar E-type Zero Production

 

Komentáře ke článku