Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jaguar F-Type Chequered Flag

Jaguar F-Type Chequered Flag

Limitovaná edice k výročí 70 let značky

Od představení prvního sportovního modelu XK 120 nesoucího nové jméno značky Jaguar uběhlo 70 let (před válkou používaná zkratka SS od Swallow Sidecar se stala nevhodnou). Jaguar k tomuto významnému výročí připravil limitovanou edici modelu F-Type Chequered Flag.

Jaguar F-Pace Chequered Flag

Edice Chequered Flag vychází z F-Type R-Dynamic. Dostala speciální doplňky na karoserii a dvacetipalcová kola v barvě Gloss Black s povrchovou úpravou Diamond Turned, která jsou určena výhradně pro ni a perfektně doplňují červené brzdové třmeny.

Interiér je čalouněný kůží Ebony Windsor a jsou zde výrazně tvarovaná sedadla Performance, na jejichž opěrkách hlavy je motiv šachovnicové vlajky. Multimediální systém Touch Pro s audiem Meridian a souborem propojených služeb poprvé v F-Type nabízí i Apple Car Play a Android Auto s přístupem k aplikacím chytrých telefonů prostřednictvím dotykového displeje.

Vůz pohání čtyřválec 2,0 l s turbodmychadlem a výkonem 220 kW (300 k) nebo mechanicky poháněným dmychadlem přeplňovaný šestiválec 3,0 l o výkonu 250 kW (340 k), případně 279 kW (380 k). Převodovka je osmistupňová Quickshift. V případě verze s výkonem 380 k je možné zvolit i pohon všech kol Intelligent Driveline Dynamics.

Na základě poznatků z verze SVR bylo upraveno naladění tlumičů verze F-Type R Coupé a všech kabrioletů, což přináší vyšší jízdní komfort v nízké rychlosti.

Jaguar F-Pace Chequered Flag

Komentáře ke článku