Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Unikátní Ferrari na prodej

Unikátní Ferrari na prodej

Vzniklo pouze devět kusů

Všechna Ferrari jsou svým způsobem unikátní. Ale některá jsou unikátní ještě více. Jako třeba toto dílo s karoserií z dílny Zagato. Patří k limitované edici a jako jediné z ní má specifickou vlastnost.

Stojí na základech Ferrari 599 GTB, oblíbeného grand toureru, a vzniklo ho jen devět exemplářů. Z toho osm jich disponovalo poloautomatickou převodovkou s pádly a pouze jeden kus byl k mání s převodovkou manuální. A přesně tento jedinečný kousek má nyní na prodej dubajský prodejce Tomini Classics.

 

 

Základ z modelu 599 bystré oko pozná, jinak jde ale o zcela novou karoserii, odlišnou od obyčejné produkce Ferrari. Na první pohled upoutá masivní přední gril a nové nádechy vzduchu. Je to ale zadní část, kde pero karosárny Zagato exceluje. Nová střecha se postupně převaluje do na zakázku dělaného zadního okna a tvoří spolu unikátní tvar vlny. Střecha, která se prolíná až do zadní části vozu, je v bílé barvě, ostatnímu dominuje modrá.

 

 

Jelikož je 599 GTZ Nibbio postavené na základech 599 GTB, sdílí s ním i pohonnou jednotku. Ta zůstala bez úprav, to znamená, že jde o atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6.0 litru. Motor produkuje vražedných 612 koňských sil a točivý moment 608 Nm.

Nikdo samozřejmě nemůže čekat, že spojení jmen Ferrari a Zagato vyjde lacino. Prodejce si vůz cení na 1 495 000 dolarů (34 385 000 Kč). Přitom majitel si vůz celkem užíval, má najeto 26 722 kilometrů. To je na tak supervzácné auto ojedinělý nájezd. Většinou totiž jen čeká v odvětrávané garáži na další prodej nebo se jen vzácně podívá na nějakou výstavu.

 

 

Komentáře ke článku