Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Indové Jaguar Land Rover neprodají

Indové Jaguar Land Rover neprodají

Nedávné zvěsti se naštěstí nepotvrdily

Britské automobilky Jaguar a Land Rover jsou jako jeden koncern ve vlastnictví indického gigantu Tata již od roku 2008. Automobilkám se jako dceřiné společnosti Indů celkem dařilo. V posledních pár měsících se ale vyrojily spekulace, že se Tata chystá tuto značku prodat.

Podle listu The Times přišel britské premiérce Therese Mayové soukromý dopis od člena představenstva automobilky Tata Natarajana Chandrasekarana, že investice pro koncern Jaguar Land Rover z jejich strany budou i nadále pokračovat. Nedlouho nato Tata potvrdila svůj závazek, že bude o tyto automobily pečovat, a to i přes Brexit.

 

Jaguar F-Pace Chequered Flag

 

„Chtěl bych jen ujasnit, že jsme i nadále odhodláni podporovat Jaguar Land Rover v dlouhodobé cestě k růstu a úspěchu,“ řekl Chandrasekaran. „Jaguar Land Rover bude i nadále čelit výzvám automobilového oboru. Vedení podniklo správné kroky k dosažení akceschopné dokonalosti a zároveň pokračuje v investicích do inovativních produktů a technologií, abychom zůstali konkurenceschopní po celém světě.“

Podle něj prý byly i všechny zvěsti o možném prodej značky lživé. Obavy o budoucnost společnosti Jaguar Land Rover se objevily v posledních měsících poté, co zaznamenala pokles prodejů v Číně, u naftových aut a také v důsledku odchodu Velké Británie z Evropské unie. Značce nepřidalo ani obchodní napětí mezi Čínou a USA.

Ve snaze obnovit rovnováhu ve financích společnosti vypracovala Tata dva plány. První se jmenuje Projekt změna a jde o snížení nákladů v příštích osmnácti měsících o 1,26 miliardy dolarů (28 700 000 korun). Druhý plán, Project Accelerate, je dlouhodobější a počítá s redukcí modelové řady.

Komentáře ke článku