Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jaguar Land Rover žádá o investici

Jaguar Land Rover žádá o investici

Závisí na tom i další vývoj automobilů

Britský koncern Jaguar Land Rover vykazuje podle nedávných informací velkou finanční ztrátu. Vzhledem ke svým elektroambicím ale potřebuje další finanční prostředky, které bohužel nemá. Finanční injekce by mohla pomoci zaplatit dluhopisy a bude také sloužit k dalšímu vývoji alternativních paliv. Podle Automotive News Europe by totiž následné kroky koncernu mohly vést až ke krachu.

Minulý týden oznámila společnost ztrátu ve výši 4,38 milionu dolarů (v přepočtu téměř 100 milionů korun). Důvodem je i 35% pokles prodejů v Číně, která platí za největší trh pro mnoho značek. Automobilka má však stále nevyčerpané úvěrové prostředky ve výši 2,4 miliardy dolarů a další 3,2 miliardy dolarů k volnému užití od mateřské společnosti Tata Motors. Další investice by však byla na místě, vzhledem k vysokým nákladům na další vývoj.

Automobilka se momentálně chystá stát lídrem v oblasti elektromobility a angažuje se také v systémech autonomního řízení. Velká Británie je teď velmi otevřená takovým možnostem. Například do konce roku zde mohou probíhat testy autonomních vozidel zcela bez řidiče.

 

 

Komentáře ke článku