Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Upravené LaFerrari vypadá jako závodní speciál

Upravené LaFerrari vypadá jako závodní speciál

Ve světě tuningu je možné téměř vše

RevoZport je tuningová společnost, která se zabývá úpravou snad všeho, co má čtyři kola. Svým zákazníkům dokáže upravit obyčejné osobní vozy, ale nezalekne se ani supersportů nebo elektromobilů Tesla. Její nejnovější počin se ale dá považovat za opravdovou šílenost. Jeden zákazník si u ní totiž nechal upravit Ferrari LaFerrari.

Hybridní hypersport z Maranella vznikl pouze v 500 exemplářích a každý z nich měl na sobě astronomickou cenovku. Tento vůz si nemohl koupit hned tak někdo. Dotyčný musel být automobilkou přímo vybrán. Mezi těmito movitými šťastlivci se nyní našel jeden, který by se od těch ostatních chtěl lišit. Zadal proto zakázku na speciální aero kit. 

Výsledek dostal jméno LaFerrari Revoluzion a je naprosto omračující. Vypadá téměř jako závodní verze původního vozu. A ona to v podstatě závodní verze je. Veškeré doplňky nejsou jen na okrasu, ale plně funkční. Aerodynamický paket zvyšuje přítlak a snižuje koeficient odporu. Atmosféricky plněný dvanáctiválcový motor zůstal beze změny, je však nyní díky novému krytu lépe odvětrávaný. Siluetě vozu vévodí masivní karbonové křídlo.

Výsledek na první pohled evokuje závodní speciál Ferrari FXX K Evo, který také vycházel z modelu LaFerrari. Italská automobilka má samozřejmě své vlastní metody, jak uspokojit individuální přání zákazníků. Za vše mluví například modely Monza SP1 a Monza SP2, které vznikly jako pocta vozům s karoserií speedster z nejslavnější éry značky. Tuneři ale mají své vlastní metody.

Cenu za tuto úpravu bohužel nevíme. Samozřejmě ale půjde o velmi vysokou částku. Jen samotné pneumatiky na tento vůz stojí téměř sedmdesát tisíc korun. Člověka, který je ochotný dát za nové auto přes 60 000 000 korun, to ovšem asi moc trápit nebude.

Komentáře ke článku