Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Výroba Mercedesu CLA byla spuštěna

Výroba Mercedesu CLA byla spuštěna

První kusy sjíždějí z výrobní linky v Maďarsku

Nový Mercedes-Benz CLA, respektive jeho druhá generace, má již po premiéře. Očekávali jsme svěží sexy design vycházející z nové třídy A s karoserií sedan a toho jsme se také dočkali. Zájemci se nyní už mohou těšit, protože výroba byla právě oficiálně zahájena. Nový Mercedes se vyrábí v maďarském závodě v Kecskemétu, který vystavěl Daimler v roce 2008. Továrna stála koncern 800 milionů eur a zaměstnává 2500 lidí.

Základní a úvodní varianta se jmenuje CLA 250. Třídu A v hezčím kabátku bude pohánět zážehový přeplňovaný dvoulitr s výkonem 165 kW (221 koní). Motor je spárován se sedmistupňovou automatickou převodovkou a zákazníci si budou moci vybrat, jestli chtějí pohon pouze předních, nebo všech kol. O zrychlení Mercedes zatím mlčí.

 

 

Uvnitř čeká zcela nový infotainment MBUX, který je v automobilce nejmodernějším rozhraním současnosti. Zahrnuje i digitální přístrojový štít a virtuální asistent, se kterým si řidič může povídat. Auto je samozřejmě narvané nejmodernějšími asistenčními systémy, ostatně jak už je u každého nového Mercedesu zvykem.

Předchozí generace tohoto vozu přilákala k trojcípé hvězdě celou vlnu nových zákazníků. Od novinky si tak v Německu hodně slibují.

České ceny zatím nejsou známy, ale prodej začne již v květnu letošního roku po celém světě. Kromě toho se plánuje i verze Shooting Brake, což bude v podstatě stejný vůz, jen karosářsky připomínající kombi. Oficiálně se představí na letošním autosalonu v Ženevě.

 

Komentáře ke článku