Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kráska z autosalonu Alfa Romeo Tonale

Kráska z autosalonu Alfa Romeo Tonale

Koncept SUV s plug-in hybridním pohonem čeká sériová výroba

Pro autosalon v Ženevě Alfa Romeo připravila překvapení v podobě konceptu prvního kompaktního plug-in hybridního SUV. Alfa Romeo Tonale vzbudila nadšení a je dokladem toho, že italská značka je připravena získávat přízeň kupujících kombinací sportovního ducha a nádherného designu.

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale směřuje do rychle rostoucího segmentu kompaktních SUV v tradičním duchu značky se sportovním pojetím a obratností i hospodárností v městském provozu. Tím může zamotat hlavu vozům, jakým je například Volkswagen Tiguan.

Jedná se současně o první plug-in hybridní vůz značky s pohonem předních kol spalovacím motorem a zadních kol elektromotorem. Alfa Romeo sice zatím pohonnou jednotku blíže nespecifikuje, ale v sousedství Tonale je v expozici umístěna dvojice vozů Jeep s novým plug-in hybridním pohonem, kombinujícím přeplňovaný zážehový motor 1,3 turbo s elektromotorem, s největším kombinovaným výkonem 176 kW (240 k).

Alfa Romeo Tonale

Prostor pro čtyři cestující je orientovaný na řidiče. Emocionální dopad zajišťují spojení hliníku s měkkým čalouněním v kombinaci kůže a Alcantary a podsvícené panely. Před řidičem je velký 12,3“ digitální přístrojový panel, který doplňuje 10,25“ centrální dotykový displej nového infotelematického systému.

Koncept umožňuje připojení k sociálním sítím i komunitám Alfy Romeo prostřednictvím funkcí Alfista a Paddock. Alfista je lifestylová aplikace Alfy Romeo, poskytující informace o akcích jejích vybraných klubů a komunit. Paddock je virtuálním tržištěm, kde může uživatel prohlížet a nakupovat doplňky a příslušenství pro svůj vůz.

Alfa Romeo Tonale

Komentáře ke článku