Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat začíná prodávat elektrickou koloběžku

Seat začíná prodávat elektrickou koloběžku

Vozítko do města vyjde na šestnáct tisíc

Nejen automobily živ je Seat. Na český trh nyní uvádí elektrickou koloběžku eXS KickScooter powered by Segway.

Samohyb je, jak už název napovídá, výsledkem spolupráce mezi Seatem a společností Segway. Je vybaven individualizovatelným dekorativním osvětlením, LED světlomety vpředu i vzadu, systémem proti odcizení, tempomatem, brzdovým světlem či LCD displejem. Osmipalcová kola jsou opatřena tlumiči, elektronické brzdě s ABS sekunduje šlapací mechanická.

Uživatel má k dispozici trojici jízdních režimů (Limit, Normal, Sport), integrovaný stojánek a možnost sledování stavu baterií přes mobilní aplikaci Segway-Ninebot.

 

Hmotnost koloběžky činí 12,5 kilogramu. Dojezd dosahuje standardně 25 kilometrů, ale je možné jej dodatečným akumulátorem prodloužit na 45 kilometrů. Kapacita baterií je 187 Wh (5200 mAh) při 36 V a maximální výkon elektromotoru se vyšplhá na 700 W. Doba dobíjení nepřesáhne 3,5 hodiny. Vozítko lze rozjet až na 25 km/h (s dodatečným akumulátorem 30 km/h), důležitější však je, že problémem není ani desetistupňové stoupání.

 

Prodej v české republice bude spuštěn ještě tento měsíc za doporučenou zákaznickou cenu 16 299 Kč včetně DPH.

Komentáře ke článku